Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ladowanie stron po stronie servera nie dziala - jaka moze byc przyczyna?
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
andy84
Witam zaczalem niedawno bawic sie ajaxem i doceniac jakie zgrabne narzedzie z niego jest

jednak mam pewien problem, stworzylem strone dla znajomego z uzyciem ajax i po wstawieniu na jego server wszystko elegancko gra, jednak po skopiowaniu identycznej zawartosci na moj server nie laduje mi zawartosci do ajaxa
brak ladowania mozna znalesc pod tym adresem http://www.prolinc-ltd.com/test znajduje sie rowniez tam przyklad zastosowania ajax w pliku .zip ktory wlasnie pod tym adresem nie dziala. na lokalnym serverze nie ma problemu.

czy powodem moze byc system operacyjny serverow questionmark.gifquestionmark.gif

dwa servery graja tak samo czyli nie wyswietlaja tego, nie wiem w czym moze byc problem , sciezki probowalem zmieniac dostepowe do plikow i JS jednak to rowniez nie przynosilo rezultatu, dzieki za pomoc

Pozdrawiam
MadHatter
Hej,

Moze zle skojazenie ale jak jest z uprawnieniami do plikow i czy testujesz na tych samych przegladarkach obydwie strony?

Pozdrawiam
andy84
Cytat(MadHatter @ 16.02.2007, 12:38:55 ) *
Hej,

Moze zle skojazenie ale jak jest z uprawnieniami do plikow i czy testujesz na tych samych przegladarkach obydwie strony?

Pozdrawiam

jest jakas mozliwosc ze ajax nie dziala na serverach linuxowych questionmark.gifquestionmark.gif tzn linuxowycho hostingach bo kozystam z kilku hostingow i narazie tylko linuxowe robia problemy reszta jest ok ;/
box3r
Jak to ajax nie dziala na linuxie - Przecierz ajax w 70 % jest po stronie klienta a reszta to skrypty na serwerze np w php. Nie mowiac o tym ze moze byc w 100% po stronie klienta. Takze chyba serwer nie ma z tym nic wspolnego. No chyba ze java script sie zle do skryptu na serwerze odwoluje. Apache rulez;
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.