Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] strona dla restauracji
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
1010
Witam,
Chciałbym abyście ocenili grafikę wykonaną dla strony restauracji znajdującej się w Nakle Śląskim. Miała to być prosta wizytówka zachęcająca do wizyty w ich restauracji, oraz przedstawiająca ich bogate menu ;P
Logo narzucone (wiec jezeli sie wam nie podoba to pomincie w ocenie).

Proszę o ewentualną KONSTRUKTYWNĄ krytykę

KLIK
flamaster
Jak dla mnie jest ok smile.gif Powiedz jak sobie radzisz z background'em w formie jpg dla różnych rozdzielczości u różnych uzytkowników? że jedni mają1024*768 i wtedy jest wszystko cacy ale niektórzy np mają ustawione 1280*900 i czasem takie dziwne rzeczy powstająsmile.gif Przynajmniej mi ...niekiedy prawdopodobnie dlatego ze nie stosuje lub źle Div'y. Podsumowując layout fajny !
1010
ustawiasz bez background-repeat, na cala szerokosc
skowron-line
OT: jezeli nie jestes wegrem to powinienes pisac:
Imie Nazwisko
a ty piszesz
Nazwisko Imie

a ogolnie strona fajna ale mi sie mexyk kojarzy bardziej kolorami zielony i zolty a nie jakis bordowy
Vogel
- kolory. blekit z czerwienia to kiepskie zestawienie. pozatym ZA DUZO koloowo ktore kompletnie ze sobia nie graja (czerwien, blekit, pomarancz, roz, bordo)
- tlo - do wywalenia. daj lepiej jakis delikatny ale na prawde delikatny gradient. nie chce sugerowac,a le dla restauracji poszedlbym w kameralne odzucia i dalbym tam cos cieplego i ciemnego.
- typo - zdecyduj sie na dwa kroje czcionki. zakladam ze logotypu nie zmienisz bo taki maja - wiec przy nim pozostan, al badz konsekwentny i uzyj teog w naglowkach i w menu. drugi to tekst ktory czytamy na stronie - tutaj moze byc, choc zastanawialbym sie czy Verdana to dobry pomysl. Jak dla mnie jest zbyt techniczna do tego projektu.
- stopka - za ostra. stonuj, zlej z tlem. to malo wazne infomracje a "daja po oczach" od razu.
- fotka - no nie wiem... nie rob tych przejsc nad polem tekstowym, pomysl o jakims innym oddzieleniu foto od tekstu, bo przejscie od fotki do bialego wyglada jak robione na kolanie i odrzuca. juz lepiej wygladaja poszarpane brzegi (gora i prawo-gora)

najbardizej czepilbym sie kolorystyki - jest na prawde okropna i mdla. dopasuj ja do glownej fotki. CI raczej oni nie maja wiec mozesz poszalec i podkrecic troche nasycenie logotypu. zmniejsz tez w nim odstepy miedzy wierszami.
1010
Projekt przyjety przez klienta... Poszedł do cięcia... Ale dzięki za ocene...
Balas
Jestem na nie: brzydka kolorystyka, brzydkie wykonanie, nieprzemyslane, zbytnia prostota, tlo sie nie powiela (przesuniecie) winksmiley.jpg To nadaje sie IMO od kosza, a zanim zabierzesz sie za nowy lay poogladaj najpierw pare dobrych layoutow winksmiley.jpg
Turgon
Brzydkie - kolory źle dobrane... Wszystko się gryzie. W większości tylko napaćkane. I najwięcej chyba było napisane w Copyrightcie.
Kisiol_Ent
Bzdury piszecie.
Moze i kolory niezbyt dobrane ale pasują do mexyku
http://www.mexico-restaurant.com/
tu sa podobne ;P (troche poprawek i jak w mexyku)

Pozatym prostota jest wskazana w tegotypu stronie... tak samo jak menu
w restauracji ma byc proste i przejzyste z cenami tak i storna takowa powinna byc.
Pozatym wszystkei storny narąbane jakimis niepotrzebnymi bzdetami to syf...

Najwazniejszy w takiej stronie jest cennik dań! wszystko inne jest do bani. Tu sie je
a nie podziwia strone www...

POZDRO
Kisiol_Ent. super webmaster (soon)
acztery
to nie "nam" ma sie podobać tylko klientowi jak płaci to jest ok. kolory są ok stroną może i troszke uboga no ale po co restauracji rozbudowana strona.

@Turgon taki z Ciebie krytyk pokaż cos swojego..
1010
Cytat(acztery @ 8.02.2007, 18:56:48 ) *
to nie "nam" ma sie podobać tylko klientowi jak płaci to jest ok. kolory są ok stroną może i troszke uboga no ale po co restauracji rozbudowana strona.

@Turgon taki z Ciebie krytyk pokaż cos swojego..

pierwsze zalozenie to: "prosta wizytówka"
ano
Strona ogólnie słaba, moim zdaniem nie przyciągnie wielu osób... Słaba kolorystyka, za mało kontrastu, brakuje jakiegoś większego elementu graficznego (np. taka strona mogła by się w całości opierac na zdjęciu/zdjęciach). Po prostu nie ma jakiegoś na niej "bajeru", a sądze, że target'owi strona z większą ilością efektów/więcej grafiki o wiele bardziej by się spodobała, a nie taka mała, nie ciekawa, sam tekst (na dodatek niepasującą czcionką).
/strona wygląda na typową, robioną przez programistę, nie grafika... ;-)/

PS. a to normalnie boskie:
Cytat
Kisiol_Ent. super webmaster (soon)
blinksmiley.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.