Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Jak wymazać tablicę utworzone przez file("")?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Sylwin
Jak wymazać tablicę utworzone przez file("")?

Nie wiem dlaczego ale dane z pliku txt są wciąż w pamięci serwera nawet gdy usunę pliki txt wszystkie dane istnieja dalej... Jak je usunąć ?
mdco
Nie wiem czy dobrze Cie rozumiem, ale jezeli robisz przypisanie do zmiennej to potem normalnie czyscisz tablice.
  1. <?php
  2. $array = file('plik');
  3. $array = array();
  4. ?>
skowron-line
unset
Sylwin
Chodszi o to ze nawet jak wyłącze komputer skrypt jest cały czas wykonywany... jak go zatrzymać?
strife
Cytat(Sylwin @ 11.02.2007, 12:27:11 ) *
Chodszi o to ze nawet jak wyłącze komputer skrypt jest cały czas wykonywany... jak go zatrzymać?

Heh ja to jest niby możliwe, że jak wyłączysz komputer to coś na nim może być nadal wykonywane? blink.gif Może chodzi Ci o cache w przeglądarce albo o czyszczenie tmp/ w Apache bo nic innego mi teraz do głowy nie przychodzi. Opisz to dokładniej bo czegoś nie rozumiem winksmiley.jpg
Sylwin
Odpalam skrypt, wyłaczam przegladarke, wyłaczam neta, potem wełączam sprawdzam plik txt a tu cały czas dopisuja sie nowe linie...

Moze to jest tmp?
strife
Cytat(Sylwin @ 11.02.2007, 13:04:30 ) *
Odpalam skrypt, wyłaczam przegladarke, wyłaczam neta, potem wełączam sprawdzam plik txt a tu cały czas dopisuja sie nowe linie...

Moze to jest tmp?

Czy jak odpalasz skrypt to przeglądarka nadal pracuje/wczytuje coś ? Może masz błąd w swoim skrypcie, jakaś nieskończona pętla, która dopisuje w Twoim pliku o wiele linijek za dużo ? Najlepiej będzie jak podasz nam ten kod, tylko oczywiście w miare rozsądku - jak będzie za duży umieść go w źródłach jako .phps bądź w serwisie phpfi.com.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.