Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Error: Access Control
Forum PHP.pl > Forum > PHP
qwerkon
co moze byc przyczna wyrzucania tego bledu w skrypcie, poprawilem juz wszelakie bledy jakie istnialy ale co jakis czas dalej wywala ten blad. Dlaczego? Czym moze byc spowodowany ten blad (odwolania do MySQL)?! I jak sobie z nim poradzic, bo debuger juz nie informuje mnie o zadnych bledach, a i przy wlaczonym e_all juz nic nie wyswietla.

Kod
CGIWrap Error: Access Control

CGIWrap access control mechanism denied execution of this script for the following reason:

Script userid and/or remote host not permitted!

Server Data:

Server Administrator/Contact: [no address given]

Server Name: www.poetica.art.pl

Server Port: 80

Server Protocol: HTTP/1.1

Request Data:

User Agent/Browser: Opera/6.05 (Windows 98; U) [en]

Request Method: GET

Remote Address: 195.205.76.172

Remote Port: 2980
adwol
Cytat
Kod
Script userid and/or remote host not permitted!

Podejrzewam, że Twój użytkownik na serwerze nie ma praw do uruchamiania CGI. Skonsultuj to z administratorem.
qwerkon
Cytat
Podejrzewam, że Twój użytkownik na serwerze nie ma praw do uruchamiania CGI. Skonsultuj to z administratorem.

Mam takie uprawnienia, ale ja uzywam tylko i wylacznie php, w ktorym niema odwolan do cgi, a ni nic podobnego i niewiem dlaczego wyskakuje ten blad.
scanner
A może php jest skompilowane jako CGI ?
qwerkon
Cytat
A może php jest skompilowane jako CGI ?

Całkiem możliwe. Ale czy to wyjaśnia jakoś mój problem?!
KaMeLeOn
Cytat
Całkiem możliwe. Ale czy to wyjaśnia jakoś mój problem?!

My Ci niestety nic nie poradzimy... Tylko administrator może odpowiedzieć na to pytanie.
qwerkon
Cytat
My Ci niestety nic nie poradzimy... Tylko administrator może odpowiedzieć na to pytanie.

Tylko, ze on w kolko twierdzi, ze to nie jest wina konf serwera tylko moich skryptow. Ale jakoś na innym serwerze o podobnych paramertrach itp. wszsytko smiga bezblednie.
adwol
Cytat
Tylko, ze on w kolko twierdzi, ze to nie jest wina konf serwera tylko moich skryptow. Ale jakoś na innym serwerze o podobnych paramertrach itp. wszsytko smiga bezblednie.

Taki komunikat CGIWrap wypisuje w dwóch przypadkach:
:arrow: nazwa Twojego użytkownika nie jest wpisana do pliku z tymi którzy mają mieć uprawnienia do CGI (allow)
lub
:arrow: nazwa Twojego użytkownika jest wpisana do pliku z tymi którzy mają nie mieć takich uprawnień (deny)
Poproś administratora o sprawdzenie tych plików pod kątem występowania w nich nazwy Twojego usera.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.