Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP,MySQL]Eksport bazy danych nie przez phpmyadmina
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Mystic007
Witam! Czy ktoś z was ma może gotowy skrypt do eksportu bazy danych? Pewnie zastanowicie się dlaczego o to proszę skoro mam phpMyAdmina, a więc ta baza ma 12772 tabele i nawet przy próbie wyświetlenia listy tabel w bazie strona nie chce się władować za żadne skarby, nie mówiąc już o eksporcie. Jeśli ktoś ma taki skrypt lub chociaż wie jak coś takiego najłatwiej zrobić proszę o odpowiedź.
SongoQ
Proponuje zrobic dump z consoli.
Mystic007
  1. # mysqldump -u username -ppassword database_name > FILE.sql

Tak, ale przyznam się ze nie mam bladego pojęcia o konsoli, więc nawet nie wiem jak zastosować ten kod ;/

PS. Serwer nie jest mój, znaczy wykupuję usługi hostingowe tongue.gif więc jestem tam zwykłym userem.

--EDIT--
coś znalazłem http://www.php-resource.de/scripte/show/4807/ powinno działać, ale niestety po niemiecku ;/
SongoQ
Jesli usluga MySQLa jest otwarta na swiat to pod windowsem uruchamiasz CMD i tam to wklepujesz a pod linuxem odpalasz terminal i rozniez wklepujesz kod.
docent
Tak jak Ci napisano:

Jesli masz dostep do shella na tamtym serwerze to uruchom terminal (Putty?), podlacz sie, zrob dumpa i przegraj go ftpem.

Jesli nie masz tam konta shellowego to mozesz sprobowac z innego konta shellowego:

mysqldump -u user -p -h twoj_serwer_na_ktorym_jest_baza_danych nazwa_bazy_danych > dump.sql

A jesli nie daja Ci dostepu do bazy danych z zewnatrz (npmasz uzytkownika user@localhost) to kombinuj smile.gif SHOW TABLES przydatne, redirect, header itd - niech sam Ci robi zrzuty uwzgledniajac max_execution_time czy inne obostrzenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.