witam:

chciałbym coś takiego zrobić: mam tabelę z listą kin w kraju i tabelę z dziennymi utargami z każdego kina w konkretnym dniu(na zasadzie IDutargu, IDkina, Data). chodzi o to, że planuję zrobić formularz, gdzie po wybraniu filmu i przedziału czasu(na zasadzie minimalna i maksymalna data) wyskakuje okienko popup, gdzie jest coś na wzór tabelki w exelu, który w poszczególnych kolumnach dni tygodnia wyświetla łączny utarg ze wszystkich kin z filmu w danym dniu, coś na ten wzór:

mam zrobione:

-kwerendę wyciągającą łączny utarg

- skrypt, który po podaniu min i max daty sprawdza, czy pierwszy dzień to niedziela (czyli pierwszy tydzień jest pełny) jeśli tak to wykonuje pętlę 7 razy (wiadomo, może pokazać datę, utarg, dzień tygodnia o tej dacie). Jeśli nie jest to niedziela, to wykonuje pętlę od niedzieli do tego dnia tygodnia(np pustą spację) a potem inną pętlę od tego dnia do soboty(zrobiłem tak po to, żeby łatwiej to było ustawiać w divach o klasach z nazwami tygodnia). To wszystko jest powtarzane przez pętlę która wykonuje się tyle razy, ile jest tygodni w tym okresie(w przypadku niepełnego pierwszego nowy tydzień nalicza się od niedzieli) - zrobione tak, żeby można było przedzielić od siebie kolejne tygodnie.

co mi nie wychodzi:

ustawiłem tak, że zrobiłem 7 divów(każdy dla jednego dnia, nazywa się tak jak dzień), a przy wykonywaniu pętli dla każdego wyświetlało dnia datę i sumę utargów w divie z id o nazwie tego tygodnia - automatycznie miało się to rozkładać ładnie w taki arkusz, ale w ten sposób się tworzy dużo divów o tym samym id i coś się sypie, nie układa tak jak trzeba sad.gif

ma ktoś pomysł jak to ułożyć inaczej(z pomocą tabelki mi nie wychodziło coś) nie wiem, może coś źle robię, albo ustawiam.

narazie jest to pytanie czysto teoretyczne, bo problem jest dla mnie duży a nie chcę też gotowego rozwiązania, tylko wskazówki jak to zrobić. Niestety efekt działania mogę pokazac za 2, 3 dni, bo teraz nie mam dostępu do kompa, na któym to robię

Mam nadzieję, może komuś się zechce to ruszyć, byłbym wdzięczny. Z chęcią zaoferowałbym jakieś drobne podziękowanie pieniężne za pomoc, bo jest to bardzo ważny dla mnie projekt., ale nie wiem kiedy dostanę wypłatę a nie chcę obiecywać.

pozdrawiam