Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] mój portal
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
seler
Stworzyłem ostatnio z kolegami portal http://obiezyswiat.org

o rady pytałem między innymi na tej stronie. Ostatecznie wszystkie problemy udało się rozwiązać. Zaczynamy się rozwijać. Jeśli macie jakieś uwagi odnośnie technicznej strony serwisu, będę bardzo wdzięczny, jak się nimi ze mną podzielicie smile.gif
devnul
skrypty js odseparuj do osobnego pliku - dzieki temu będą pobierane tylko raz - zaoszczedzisz transfer a userzy odczują poprawę w szybkości ładowania strony - to tak na szybko

pozatym troche błędów składniowych -w meta masz niedomkniętą encje ©
źle zamknięty input od wyszukiwarki i mnustwo błędnie wstawionych anachorów - więcej grzechów nie chce mi się doszukiwać
Zajec
Tragedia. Pełno niepotrzebnych ramek, divów, transitional DOCTYPE. I ten kod JS czym prędzej do zewnętrznych plików.
JaRoPHP
Tematyka strony podoba mi się, jednak gorzej z wykonaniem.
Bardzo wiele niepotrzebnych znaczników, poza tym strona niezgodna ze standardami: validator w3
1010
I do tego jeszcze kodowanie ci się sypie.
Michal2000
Wykonanie strony (nie patrzac na kod) jest bardzo fajne, grafika i kolorki są proste, ale podobają mi się, ale kod HTML niestety nie jest zabardzo poprawny. Jeśli używasz Firefox'a polecam tobie dwie wtyczki.

TIDY HTML Validator i Firebug
empathon
Pomijając to co napisane powyżej proponuje dać preloader dla google map ( np request przez ajax ).
Ładny prosty layout. Wszystko rozplanowane jak dla mnie z głową, to duży plus smile.gif
miloszpp
Mi się też podoba wizualnie. Fajny pomysł miałeś...
devnul
Cytat(seler)
Jeśli macie jakieś uwagi odnośnie technicznej strony serwisu, będę bardzo wdzięczny, jak się nimi ze mną podzielicie

@miloszpp: jak widzisz kolega nie pytał o to czy komuś się podoba tylko o to co z technicznego puktu widzenia można poprawić. Czytaj wszystko a nie po łebkach, bo nabijanie postów jest bynajmniej bezcelowe
absinth
Myslalem kiedys nad takim serwisem rolleyes.gif ale widze ze nie tylko ja smile.gif

Gratuluje, napewno będzie się cieszył duzym zainteresowaniem.
Napewno sie zarejestruje i zasile Bratysławe i Nitre.
pozdro.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.