Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][PHP] Jak podpiąc dane nie z xml tylko z bazy?
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
haryb
Mam następujacy problem, znalazłem taki gotowy skrypt okienka rss w ajaxie gdzie co iles sekund jest pokazywane rozne newsy pobierane z danego xmla - http://www.dhtmlgoodies.com/index.html?whi...pt=rss-scroller . Wszystko fajnie i dobrze działa tylko musze to teraz przerobic by poberało mi dane nie z xml ponieważ danych tych co chce wyswietlac nei mam w postaci xml tylko mam wpisy w bazie danych.

Zrobilem już tyle ze wczytuje mi dane z bazy danych ale w momencie tego podpiecia przestało mi sie przełaczać na kolejne newsy tylko pokaze jeden i nic wiecej sie nie dzieje, nie wiem co by trzeba bylo zmienic by to w taki sam sposób działało jak pobierane z xmla.

pozdro
haryb

Udało mi się podpiąć dane z bazy ale teraz wyszedł problem z kodowaniem na różne sposoby ustawiam różne kodowanie ale i tak zamiast polskich literek są kwadraciki. Może ktoś mi podpowie w którym miejscu trzeba by było zmienić by były polskie literki?

pozdro
haryb
rojmarek
ja bym sobie stworzył generator xml, ktory by dane z bazy właśnie w tego xml przekształcał, w takim samym schemacie, jak te działające...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.