Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kłopot natury prawnej
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
acztery
Mam taki kłopot a raczej dylemat.

Opoweim od początku.

Mam okazję kupić auto Audi a4 2003rocznik sprowadzone z Hiszpani.

Sprzedawca chce mi je sprzedać na raty 0% 300 zł przez prawie 5 lat. :/

Czy nie jest dziwne auto o wartości ok 40 tys za 17 tys. Sprzedawca zgodzil się na wizytę na policji i u rzeczoznawcy aby sprawdzić czy auto nie jest kradzione. Chce sprawdzić czy auto nie ma zastawu w banku itp.

Auto rzekomo zostało kupione przed slubem ( teraz facet sie rozwodzi i jest mu na reke podobno aby wysyłał by 300 zł niz placil gotówko bo ma na alimenty )

Czy jezelikupil przed slubem do auta ma jakies prawa zona, czy jak kupil po slubie a zona nie jest wpisana jako wlasciciel
czy ma do tego prawo?

Umowa została by spisana u notariusza ze bede placil 300 zł boje się sytuacji ze ja bede musial placic a mi auto ktos zabierze bo nie bylo prawa aby je sprzedać. co o tym myślicie.?
Daimos
z prawa orlem nie jestem, no ale troszke podejzana promocja
ja bym skonsultowal to wszystko z jakims prawnikiem
acztery
i tak zrobię.
devnul
najlepiej jakbyś też wzioł kogoś kto zna się dobrze na samochodach żeby rpzejzał wszystko (możliwe ze samochód ma jakieś wady ukryte, był stukniety albo cos w ten desen). dzisiaj już nikomu nie można ufac :|
shpyo
pl.soc.prawo
konradk2
jak będziesz podpisywał umowę możesz w niej uwzględnić że będziesz płacił te 300zł o ile nie zostaniesz pozbawiony praw do tego samochodu lub coś w ten deseń
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.