Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] strona dla kobiet
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
acztery
witam w ciągu kilku dni oddam taki projekt co o nim myślicie.

http://powabna.demo.cabin.pl/
jakie sugestie

PS serwis jeszcze nie jest gotowy ankieta nie działa, baza lekarzy też nie działa , newsleter i reklama na dole tez nie działają
Moli
- Tło nie jest na cała szerokość
Ogólnie wygląd mi się podoba.
dr_bonzo
1. zpojrz jak to wyglada na szerszym monitorze:
http://northslope.lap.pl/stuff/images/laye...abna-footer.jpg

2.
Cytat
-normalne
-suche
-przetłuszczające się

a <ul> nie istnieje?
acztery
szerszym monitorze tzn jakim questionmark.gif poltora metra? :/ jaka masz rozdzielczosc.questionmark.gif

ten tekst nie był pisana przezemnie tylko przez klienta zeby testował sobie edycje treści przez cms. To chyba proste i można było się tego domyśleć.
Gemini
U mnie cala strona sie posypala. Mam monitor 19 cali panoramiczny, do takich monitorow standard to 1440x900 pikseli rozdzielczosci. Caly top sie rozjechal a takze dol strony. Katastrofa.

Jezeli chcesz to moge przeslac Ci screeny.
Daimos
u mnie na 1280x1024 tez sie sypie strona bleee
devnul
no nie wiem czy tak ma być ale to troche wygląda jakby się klocki rozpadły - takie wrażenie odnosze, te wszystkie niesymetryczne nierówności dziwne przejscia z jednego elementu na drugi
Zeman
Ogólnie wygląd bardzo przejrzysty, bardzo ciekawa grafika na input text smile.gif

Jak zwykle do kodu nie zaglądam ani nie testuje sprawności, więc reszta że bardzo dobrze. Osobiście preferuję podkreślane linki żeby od razu było wiadomo co jest klikalne. Jeśli to nie popsuje grafiki to moją sugestią jest zrobić podkreślane linki, chociaż w przypadku tej strony nie tak koniecznie.
Umiejscowienie szukania zwyczajowo niby powinno się dawać górny prawy róg ale to już przestaje być przestrzegane więc już odwiedzający nie mają takich przyzwyczajeń. Przycisk dalej - niby widać rogi na niektórych tłach, ale to też nie jest jakoś rażące.

Podsumowując gratuluję, mi się podoba.
Hihihi, jeszcze się teraz dopatrzyłem jakie ta kobieta na banerze u góry ma zmarszczki na ręku.
acztery
u mnie na 1280x1024 panoramiczy tylko góra strony jest nie tak a reszta jest ok. No ale spoko będe miał na kogo zwalić bo ja się zajmowałem tylko integracją swojego cms z tym szablonem.

EDIT

Moze sie myle ale kto stosuje taką rozdzielczość 1440x900 ...
Ociu
Jakby dostosować do to większości rozdzielczości to byłoby fajnie !.
babejsza
Ogólnie ładnie, ale rzeczywiście powyżej rozdzielczości 1280x1024 wygląda to fatalnie. Dodatkowo sypie się układ pod IE.

Jeżeli chodzi o wygląd to nie pasuje mi top strony. Ucięta twarz kobiety i ten liść zamiast niej jakoś mi nie pasują.

Jeżeli chodzi o ogólne wrażenie to pozytywne. ładnie i czytelnie.

Linki z tematami artykułów powinny się jakoś odznaczać.
dr_bonzo
acztery: jak zrobisz to porzadnie to w kazdej rozdzielczosci nie bedzie sie rozjezdzac

Cytat
szerszym monitorze tzn jakim questionmark.gif poltora metra? :/ jaka masz rozdzielczosc.questionmark.gif

Taka jak na zamieszczonym obrazku 1680x1050

Cytat
Moze sie myle ale kto stosuje taką rozdzielczość 1440x900
np 19'' panorama
acztery
ja mam panorame i nie mam takiej

PS powiedz mi kto ma taka rozdzielczosc 1680x1050 zobacz do swoicj statystyk i tam zobaczymy ile % odwiedzajacych strone ma taka.

EDIT

dr_bonzo uważasz ze strona to fuszerka? Pisałem wczesniej ze szablon został zlecony innej firmie ja tylko integracja wiec moze coś o samej stronie a nie o szablonie
maryaan
lol a co za roznica czy ktos ma rozdzielczosc 1024/768 czy 9583/2533 ? blink.gif strona ma sie NIE rozjechac
Zeman
Cytat(acztery @ 11.04.2007, 19:29:21 ) *
ja mam panorame i nie mam takiej

PS powiedz mi kto ma taka rozdzielczosc 1680x1050 zobacz do swoicj statystyk i tam zobaczymy ile % odwiedzajacych strone ma taka.

Tak czy siak można mieć i taki monitor winksmiley.jpg i strona na takim też nie powinna się rozjeżdżać.
babejsza
hmmm, no ja np. korzystam z 4 monitorów i każdy ma po 1600x1200. Dwa takie w pracy i dwa w domu.
DeyV
ja u siebie w firmie tylko 2 monitory z 1280. 2 kolejne - 1600 a jeszcze parę innych - pośrednia...

W IE design się również rozwala - nawet na 1280. Zresztą - nawet w tej rozdzielczości tło jest za wąskie.

Tyle technicznie. A wrażenia? Dobrze dopracowane szczegóły, wykończenia, teksturki. Linki "dalej" - cudo.

Niestety - uważam za niedopuszczalne obcięcie głowy babeczki w topie. Wygląda to jak reklama "ale Biały" pasty do zębów czy wybielającej gumy do żucia. Strasznie przeszkadza.

ps. Co to za hasło?
dr_bonzo
Ja sie jeszcze czepie przyciskow w glownym menu (tych duzych bialych),dosc slabo jest zaznaczone ze przycisk jest pod myszka. Zmienilbym tlo przycisku poza sama zmiana koloru tekstu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.