Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Efekty na cpaste.com, microsoft.pl itp..
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
gam3r
witam,
przeglądając sieć można coraz częściej znaleźć aplikacje, które są wzbogacane przez "bajery" długo zarezerwowane dla aplikacji okienkowych. Mam pytanie odnośnie takich właśnie stron:
cpaste.com - chodzi mi o efekt "rozwijania" się okienka z kodem po naciśnięciu "podgląd" - jakie technologie (przypuszczam że CSS, Javascript) zostały wykorzystanie, jak ten efekt się nazywa itp.
- podobny efekt można zaobserwować na microsoft.pl przy najechaniu na guzik "menu"
- natomiast na idg.pl zainteresował mnie sposób wyświetlania zdjęcia; po naciśnięciu na miniaturkę, pojawia się ono na cały obszarze strony.
Jeżeli moglibyście udzielić mi kilku informacji na temat każdego z ww. efektów ( jakie techniki; jak się nazywają; które funkcje/możliwości CSS/Javascript sie przy nich wykorzystuje; podać jakieś książki, linki do zapoznania sie z tym wszystkim) byłbym bardzo wdzięczny.
Z góry dzięki
Pozdrawiam
Moli
np. jQuery
devnul
prototype
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.