Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wspólny layout? :)
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Daimos
Witam
Dla nie których, może to i głupi pomysł smile.gif więc niech tacy nie piszą tutaj biggrin.gif
Macie czasami takie coś, że podczas robienia layouta, po prostu nie wiecie co dalej? zaczęliście świetnie i nagle zacięcie jakieś?
Łatwo zrobić bardzo ładną "część" layoutu, gorzej z całkowitym wykończeniem
Może by zrobić taką "zabawę" winksmiley.jpg Zrobić wspólny lay, pod którym podpisał by się każdy, kto by miał najmniejszy wkład. Polegało by to mniej więcej na tym, że każdy miał by dostęp do źródeł (np. pliki psp) ktoś coś zrobi, innym się nie spodoba, wywalamy, w przeciwnym wypadku zostaje i robimy dalej
Ciekawy jestem jakby wyszedł taki lay smile.gif jak np. jedna osoba zrobi tło, inna jakieś ramki, ktoś logo
wszystko pod okiem nas wszystkich, co wy na to? można by to potem wrzucić gdzieś na serwer i dumnie podpisać nickami ludzi z forum.php.pl winksmiley.jpg
TranceAddict
mission impossible tongue.gif wg. mnie to na zrobienie layout'u trzeba miec czas (i to sporo), jakiś zmysł artystyczny i WŁASNY pomysł (nie chodzi nawet o to czy efekt koncowy bedzie podobny jak serwis ktorego na oczy nie widziales) tak poza tym to im więcej osób bierze udział w takim czymś tym stworzenie czegos uniwersalnego dla wszystkich jest czyms nie realnym

Cytat
Macie czasami takie coś, że podczas robienia layouta, po prostu nie wiecie co dalej? zaczęliście świetnie i nagle zacięcie jakieś?

baaaardzo często tongue.gif najlepszy sposob - zostawić projekt / jak juz cos zaczynasz to rob jak najwiecej za pierwszym razem tongue.gif taka moja skromna rada

ps. a nawet nie wiem ilu mamy grafików na forum tongue.gif
Daimos
ja nie mowie ze zrobimy cos swietnego, chociaz taka mialbym nadzieje winksmiley.jpg ale no jak nic nie wyjdzie, to po cichu udamy ze nic nie bylo smile.gif

ps. napisales "zostawić projekt" - to jest rozwiazanie? wiesz ile mam nie skonczonych projektow? biggrin.gif z wlasnego doswiadczenia wiem, ze pozniej rzadko sie do nich wraca winksmiley.jpg

a ilu grafikow mamy, to sie okaze smile.gif
DeyV
Pomysł ciekawy.

Mogę udostępnić anonimowe konto ftp na ten cel.

Teraz tylko pytanie - jaki lay? Na jaki temat? Coś odjechanego graficznie (nie sądzę, by to był dobry pomysł - takie rzeczy zazwyczaj robi 1 grafik od początku do końca) czy raczej skupiamy się na funkcjonalności i treści (gdzie pomysły wielu ludzi są potrzebne, i naprawdę potrzeba dużo wysiłku intelektualnego... smile.gif )?
jeśli to drugie, to. np. nowy skin dla tego forum lub wortalu, albo wiki - np. naszej phpedii brakuje jeszcze wiele do możliwości i wyglądu devmo.
Daimos
Powiem Ci szczerze, że głównie ja mam na myśli o stworzenie czegoś, do czego każdy z forum może się przyczynić, zrobić coś jako wspólnota winksmiley.jpg forum.php.pl a nie jako kadra smile.gif więc myślę, że trzeba by głosowanko jakieś i chętnych snitch.gif

ps. layout może być problemem, ale pomyśl ile może być przy tym śmiechu (nerwów:D) i jest szansa że jakoś ładnie by to wyszło smile.gif
a i jeszcze jedno, możliwe że byłby to pierwszy taki layout smile.gif zrobiony spontanicznie, przez grupę ludzi którzy prawdopodobnie mieli by różne wizje winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.