Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] serwis o perukach
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
acztery
co myślicie o http://www.pcabin.home.pl/perukaorg/ jeszcze domena nie jest podpięta
Kreton
Co do wyglądu jest ok, czysto, ładnie.
Boksy google są wyszczególnione takim kolorem że wogule nie widać ich na LCD. Same reklamy tak, ale nie otoczkę.
Zdjęcie w stopce zajmuje zdecydowanie za dużo. Nie dało by rady tego zmienić ? praktycznie 80% zajmuje jeden i ten sam gradient, dopiero na końcu jest ta ładna pani za mgłą.
Szkoda że stronka troszkę się ładuje przez te grafiki, top, footer i horyzontalne menu.

1. </body>
  2. </html>
  3. </div></body>
  4. </html>
Eeeee ?
Moli
Wygląd jest ładny. Kod ujdzie, ale popracuj nad nim. Te tabelki z aktualnościami są strasznie oczo-walne. W galerii zamiast wyskakiwania okienka użyj LightBox'a.
acztery
"Kod ujdzie, ale popracuj nad nim" tzn? rozwiń to przecież kod jak dla mnie jest czytelny i zgodny z XHTML

1. </body></html></div></body></html>
poprawione
Moli
np. wszystkie funkcje JS umieść w jednym, oddzielnym pliku i wczytanie daj w sekcji head. Tak po za tym, to kod jest ok.
Kreton
Dla mnie troszkę za dużo div-ów. Czasem nawet jest ich 5 poziomów, wydaje mi się że można by to spokojnie upchnąć na mniejszej ilość.

Jeżeli masz:
  1. <div class="aktualnosci">
  2. <div class="news">
  3. <div class="news">
  4. <div class="lastnews">
  5. </div>

To lepiej nadać nadać właściwości rodzicowi w sposób : div.aktualnosci div { tutaj style }, a osobno utworzyć styl dla lastnews. W przyszłości gdy będziesz miał 20 takich linków różnica będzie znaczna.
acztery
lastnews i news to calkiem inne atrybuty ostatnia aktualnosc rozni sie rozmiarem ... można zawsze cos tam jeszcze wymyśleć ale po co
Kreton
No ale gdybyś miał listę 20 linków to dla każdego stosowałbyś <a class=""> zamiast nadać to rodzicowi ? Np. div#links a ? Przecież to oszczędność miejsca.
Przecież zaproponowałem żeby właśnie dla tego ostatniego specjalnego newsa nadać mu class="lastnews". Ale dla reszty nie jest to uzasadnione, lepiej nadać to rodzicowi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.