Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kolejna odsłona konkursu na PHP.pl
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
hwao
Witam!

Zbieramy informacje na temat konkursu. Na razie nie możemy jeszcze nic obiecać, ale chcielibyśmy poznać zdanie polskiej społeczności PHP. Stąd też (p|g)rośba o wypełnienie ankiety.

Miło było by też z Waszej strony przedstawić co oczekujecie (temat prac, zasady, nagrody, sposób wyłonienia zwycięzcy/ów) i wszelkie propozycje odnośnie konkursu.

Pozdrawiamy!
Cysiaczek
Mam tylko pytanie - kto wygrał w poprzedniej edycji? Jakoś nie mogę znaleźć...
NuLL
Nie bede ukrywal - poziom ostatniego konkursu przerazil mnie dosc powaznie.... Czesc projektow bez OOP, inna czesc napisane w OOP na sile bez jakiegokolwiek pojecia o metodyce programowania obiektowiego. Mi sie odechcialo zglaszac pracy na konkurs patrzac na jakosc prac dodanych wczesniej. Nie wiem - moze jestem zbyt wymajacy - ale z tego co pamietam nie bylem odosobniony w tej opinii...
LonelyKnight
Cytat(NuLL @ 6.06.2007, 17:19:46 ) *
Nie bede ukrywal - poziom ostatniego konkursu przerazil mnie dosc powaznie.... Czesc projektow bez OOP, inna czesc napisane w OOP na sile bez jakiegokolwiek pojecia o metodyce programowania obiektowiego. Mi sie odechcialo zglaszac pracy na konkurs patrzac na jakosc prac dodanych wczesniej. Nie wiem - moze jestem zbyt wymajacy - ale z tego co pamietam nie bylem odosobniony w tej opinii...

Null nie zapominaj, że to była pierwsza odsłona a i tak była dobrze przeprowadzona. Taka jest specyfika konkursu , że jedne prace są napisane dobrze, zgodnie z jakimiś normami i zasadami, a inne nie, od tego jest jakaś komisja, która to ocenia i wybiera najlepsze prace. Skoro uważasz, że poziom był za niski dlaczego jego nie wygrałeś? tak... nie zgłosiłeś swojej pracy, jesteś pewien, że byś wygrał gdybyś ją oddał? ... może warto napisać coś i pokazać swoim kodem, że rzeczywiście poziom jest niski, a przy okazji dać jakiś przykład jak poprawnie pisać... Teraz na pewno też będzie wiele słabych prac ale od tego są konkursy. Moim zdaniem pomysł na kolejną edycję konkursu jest bardzo dobry.
hwao
@NuLL z całym szacunkiem, ale nie wiem czy umiesz programować tak świetnie jak choćby jeden laureat Przemysław `sopel` Sobstel. Poza tym pomysł też trzeba mieć, wykonanie to i tak kwestia umowna. Jak uważasz że jesteś na tyle "pro" to pokaż chociaż jedną pracę tam, chętnie ocenię.

@Cysiaczek http://wortal.php.pl/wortal/aktualnosci/sp...dyplomy_rozdane
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.