Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] onload w znaczniku <body>.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
jaskooo
Witam,
Sytuacja wygląda następująco:

Mam na stronie DIV-y, które chciałbym pokazać dopiero po naciśnięciu linka na stronie.
Czyli przy uruchomieniu strony maja być niewidoczne.

W tym celu do znacznika body wstawiłem poniższy kod:

1. <body onload="document.getElementById('content').style.display='none'>

wszystko działa fajnie, ale niestety przy uruchomieniu strony przez ułamek sekundy pokazuja sie wszystkie DIV-y. Jak tego uniknąć?

Może w innym miejscu je "chować"?

Oto link do strony: Likomp

Z góry dziękuję za podpowiedź.
barat
Może zrób w drugą stronę - ustaw visability: hidden już w CSS dla DIV'a a po kliknięciu w link by przestawiało się na visability: visable ?
jaskooo
Niestety nie powiodło sie.
Po zaimplementowaniu Twojej metody pokazywały sie te DIV, ale nie sformatowane, nie wiem dlaczego.

Ale dzięki tobie wpadłem na inny pomysł, który odniósł sukces, a mianowicie:
w stylu ustawiłem na
  1. display: none;
, a dopiero link ustawiał na
  1. display='block'

Nic nie mam w znaczniku BODY i działa rewelka, dzięki za naprowadzenie smile.gif
barat
tez myślałem o display:none i potem block, bo właściwie to i tak DIV który jest blokowy smile.gif ale nie byłem pewien czy to nie nadpisze jakichś ustawień, dla tego napisałem visability smile.gif

Nie ma za co smile.gif
JaRoPHP
Cytat(jaskooo @ 6.06.2007, 17:49:40 ) *
i działa rewelka, dzięki za naprowadzenie smile.gif
Pozwolę sobie dorzucić "trzy grosze" - jak użytkownika nie ma włączonej obsługi javyscriptu w przeglądarce, nie zobaczy nic. Być może taki efekt Cię zadowala...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.