Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][curl] przesłanie pliku na serwer sftp/scp
Forum PHP.pl > Forum > PHP
molecular
Po załadowaniu obrazka, przerabiany jest on przez skrypt w php, analizowany jest jego rozmiar i fotka jest zapisywana jako miniaturka, oraz jako drugi obrazek (większe rozmiary) a oryginalny plik jest kasowany.

Chciałbym teraz przesłać ten oryginalny plik z serwera na inny serwer do ktorego mam dostep przez sftp/scp. Robię to, gdyż na serwerze gdzie znajdują się skrypty nie mam wystarczająco dużo miejsca aby przechowywać fotki pełnowymiarowe, a są one potrzebne, gdyż użytkownik musi mieć możliwość pobrania fotek pełnowymiarowych.

Wiem, moje pytanie jest okropne, bo pytam a nic nie sugeruje winksmiley.jpg wiem tylko że podobno jest to możliwe przez CURL ale szczerze pisząc nigdy nie pracowałem z curl'em. Pytam więc czy to jest możliwe i czy ktoś może mi dać jakieś wskazówki?
molecular
No tyle to ja wiem, ale nie po to poszukuje sposobu przy wykorzystaniu CURL'a zeby łączyć się przez ssh2. Sprawa dotyczy serwera, który nie ma zaistalowanych bibliotek libssh2 wiec ten sposob odpada (ja nie mam mozliwosci zmiany konfiguracji wiec dlatego piszę iż ten sposób odpada).
SongoQ
Zle przeczytalem.

No to faktucznie zostaje CURL lub socket (wiecej roboty). Wiec sposob jest bardzo prostu odczutujesz taki pliczek, nastepnie mozesz base64 zamienic i przepychasz go na serwer a nastepnie tam juz odpowidnim programem go odczutujesz. Jeszcze kwestai komunikacji co do czego jest. Ale to musisz juz sam napisac. Wane ze musisz przygotowac 2 takie skrypciki po stronie serwera 2 serwerow i do tego jakis sposob autoryzacji. Przyklady masz w manualu a konkretnie tego czego szukasz w komentarzach userow.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.