Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Safari for windows
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
sztosz
http://fileforum.betanews.com/detail/Safar...ws/1042667790/2

Jakie wrażenia?

http://www.webstandards.org/files/acid2/test.html#top Acid2 prawie przechodzi, ale u mnie wywala się co chwilę i większość stron jest nieczytelna, bo linki i część tekstu jest niewidoczna. Spróbowałbym dowiedzieć się dlaczego, ale nie mogę znieść wywalającej się co chwilę przeglądarki tongue.gif
mike
Cytat(sztosz @ 12.06.2007, 18:34:20 ) *
Jakie wrażenia?
Bawiłem się dzić jakieś 30-60min. Nędza.
Kmiot i nędza.
Cytat(sztosz @ 12.06.2007, 18:34:20 ) *
(...) ale nie mogę znieść wywalającej się co chwilę przeglądarki tongue.gif
Jak zresztą sam zauważyłeś.

Jobs ma coraz więcej wspólnego z Gatesem. Podniecają się i robią szum w około czegoś co nawet nie działa słabo. Vista mi się przypomina. Safari w ogóle ledwie działa.
Moim zdaniem niewypał, powinni byli poczekać ż przeglądarka osiągnie akceptowalny poziom.
Choć poza tym to nawet się cieszę. Będe mógł testować XHTML/CSS na Safari bez jabłka.
skowron-line
mi sie wyglad podoba i to poczatek i konic listy plusow
apple wprowadza.....

Cytat
Jobs zapewniał, że Safari 3 jest "najszybszą i najinteligentniejszą" z przeglądarek i bez wątpienia zyska uznanie internautów.

ale czy napewno??

Cytat
Apple przygotowuje się też do wprowadzenia na rynek nowego systemu operacyjnego dla swoich komputerów Mac, zwanego Leopard. Według Jobsa, Leopard jest programem operacyjnym następnej generacji i zawierać będzie 300 nowych rozwiązań. Dodał, że Leopard pozostawi w tyle Microsoft z jego najnowszą wersją Windowsów - Vista.

pewnie bedzie tak jak z safari 3
nasty
Ja tylko zarzucę linkami co do kiepskiego renderigu fontów w safari:
http://www.joelonsoftware.com/items/2007/06/12.html
http://www.codinghorror.com/blog/archives/000884.html
... i już mnie niema tongue.gif
sztosz
Wygląda na to że Safari nie zrobi żadnego zamieszania na rynku biggrin.gif
seaquest
Hej, a widzieliście napis Beta przy nazwie?

Ja od wczoraj korzystam z "trójki" na maku i żadnych problemów nie mam. Wręcz przeciwnie, odnoszę wrażenie że jest trochę szybsza, wreszcie można przekładać zakładki, wypinać je do nowego okna, robić resize textarea...

Jedyne co mi się mniej podoba, to to, że Safari zaczęło respektować więcej cssa w stosunku do inputów. Przez co na niektórych stronach gorzej je teraz widać.
Moli
Zainstalowałem i u mnie w XP, się nie uruchamia nawet. Wyskakuje błąd i aplikacja zostaje zamknięta smile.gif
SongoQ
@seaquest Bo na mac jest wszystko ok. Wersja pod xp jest niedopracowana.
seaquest
@SongoQ jest na to sposób, kup Mac'a smile.gif
mike
Cytat(seaquest @ 13.06.2007, 13:19:33 ) *
@SongoQ jest na to sposób, kup Mac'a smile.gif
Właśnie wczoraj rozmawiałem z dobrym kumplem.
Jak mu powiedziałem, że wersja na XP wiesza się i ksztusi to powiedział: "To tak samo jak na Macu". tongue.gif
SongoQ
Cytat
@SongoQ jest na to sposób, kup Mac'a

A wiesz ze coraz czesciej o tym mysle. Szczegolnie jak zobaczylem demko leopard'a - robi wielkie wrazenie.
Ludvik
Zainstalowałem z ciekawości i nawet nie udało mi się uruchomić.
Cytat
a widzieliście napis Beta przy nazwie?

To jest moje zdanie, ale oznaczenie wersji beta nie zezwala na wypuszczenie takiego gniota. Tym bardziej, że przeglądarka sypie się nawet na typowych konfiguracjach. Nie wierzę, że można tak kiepsko przetestowaną aplikację wypuścić... Jak coś nie działa, to lepiej się tym nie chwalić tongue.gif
cyphelf
U mnie na Mac OS X (PPC) też się sypie i też momentami wolno działa. Chyba jednak obydwie wersje Beta są na razie jeszcze słabo dopracowane. Podejrzewam, że koncentrują się na tym, żeby działało dobrze pod Leopardem na Macintelach.

W sumie po przejrzeniu nowych funkcjonalności ucieszyła mnie tylko możliwości przeciągania zakładek, no i wygodne i ładne wyszukiwanie w treści strony. Możliwość zmiany rozmiarów pól tekstowych też jest całkiem wygodna.
LBO
Cytat(Ludvik @ 13.06.2007, 13:45:11 ) *
Jak coś nie działa, to lepiej się tym nie chwalić tongue.gif

Toz to praktykowane od "zarania dziejów" jest. Microsoft zaanonsował Windowsa na długo przed wypuszczeniem w pełni działającej wersji 1.0 smile.gif I widać dużo się nie zmieniło.
Vertical
Na razie korzystam z tego ok. 10 minut i tylko jedno pytanie: Co zrobić, żeby Java działała (w edit|preferences mam włączone "Enable Java", ale i tak nie działa)?
Strzałek
Ściągnąłem 3.0.2 i dopiero ruszyło na XP. Pierwsze wrażenia pozytywne. Całkiem to fajne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.