Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: upload plikow przez $_GET[]
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
skowron-line
Czy mozliwe jest uplodowanie plikow w tablicy $_GET??
Cytat
Zwraca TRUE jeśli plik o nazwie nazwa_pliku został przysłany (upload) przez HTTP POST. To pomaga upewnić się, czy złośliwy użytkownik nie próbuje oszukać skryptu pracującego na plikach, tak aby działał on na plikach na których nie powinien -- na przykład /etc/passwd.

to na wypadek jak by ktos chcial mnie odeslac do manuala

Przedstawie sytuacje, mam plik csv i chce z niego odczytac dane i wrzucic do bazy ale przy okazji chce dodac date wpisywana "z palca" w pliku jest okolo 30 "lini" po 5 komorek wiec ok 150 pol nie chcem tego wrzucac w inputy bo to by troche zamulilo skrypt.
Jak rozwiazac ta sytuacje zeby nie robic tego w kilku krokach, osobno wpisywanie daty i wysylanie getem potem upload pliku postem i przekierowanie i danymi z get.

mam nadzieje ze ktos zrozumie o co mi chodzi i bedzie znal rozwiazanie pozdrawiam
stloyd
Witam,

możesz próbować "przerzucać" wierszami poprzez GET'a ale jest on ograniczony bodajże do 255 znaków (lub coś podobnego) więc raczej nie ma coś takiego sensu...

Pozdrawiam (;
kszychu
<form method="POST" action="jakis_plik.php?zmienna=wartosc">
A do tego możesz action zmieniać po naciśnięciu submit.
skowron-line
Cytat(kszychu @ 14.06.2007, 13:22:38 ) *
<form method="POST" action="jakis_plik.php?zmienna=wartosc">

no spoko ale chcialbym zeby wartosc zmiennej byla nazwa pliku ktory przeslalem na serwer plus dodatkowo inne zmienne ktore wpisuje w pole

Cytat
A do tego możesz action zmieniać po naciśnięciu submit.

tzn jak moge zmieniac?? mozesz to rozwinac

EDIT

rozwiazaniem problemu bylo zastosowanie JS
  1. window.location=file.php?file='.$_FILES[name].'&data='.$_POST[data]

pzdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.