Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Edytor PHP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
dEF
Witam,
wiem, ze tematy na temat edytorow juz byly - ten bedzie inny, obiecuje smile.gif

Problem przedstawia sie nastepujaco:
od pewnego czasu szukam idealnego edytora PHP. Pracuje glownie na zadalnych plikach, wiec obsluga takowych to podstawa, jak rowniez zdalne tworzenie plikow i katalogow na serwerze.

Kolejnym wymogiem jest kodowanie - koduje w utf-8, chcialbym, zeby edytor mial mozliwosc z gory ustalenia kodowania dla wszysztkich nowotworzonych plikow.

Bardzo waznym elementem jest tez dla mnie podpowiedz kodu oraz pamiec wczesniej zadeklarowanych zmiennych (choc to akurat udogodnienie jestem w stanie sobie odpuscic winksmiley.jpg )

Co juz przetestowalem i dlaczego mi nie odpowiada smile.gif

Edit Plus
jak na razie jedyna aplikacja spelniajaca wiekszosc wymogow. Nie ma niestety podpowiedzi kodu, dlatego szukam jakiegos odpowiednika... narzedzie prawie idealne.

Zend Studio
Wszystko super, gdyby nie praca na zdalnych plikach. Zapis pliku trwa u mnie tyle czasu, ze mozna swobodnie pojsc zrobic sobie kawe... niestety nie znalazlem nigdzie rozwiazania tego problemu. Wada praktycznie dyskwalifikujaca aplikacje... czesto gesto zdarza mi sie aktualizowac w skrypcie jedna drobna rzecz, badz poprawiac drobny blad wskazany przez parser. Oczekiwanie rzedu 5 minut na zapisanie pliku na serwerze to przesada...

PHPed
Znow problem z praca na zdalnych plikach... mamy opcje 'stworz katalog' niestety tworcy zapomnieli o 'stworz plik' :/

Jakies dalsze sugestie?
mike
Cytat(dEF @ 23.06.2007, 16:06:38 ) *
wiem, ze tematy na temat edytorow juz byly - ten bedzie inny, obiecuje smile.gif
Nie przekonałeś mnie.

Nie widzę sensu kolejnego takiego wątku.
Jest jeden i proszę pisać tam.

Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.