Chciałem was zapytać czy też was irytuje wyjscie na glosniki/sluchawki z przodu laptopa ? Przeciez to jest bez sensu

Zakupilem sobie hp pavilion dv6000 i wszystko jest pieknie ladnie tylko to wyjscie z przodu mnie wkurza ;]
Sorka za taki oftop, jak zawadza to usuncie
to jest straszne.
I nie mam pojęcia, kto na to wpadł, ale ostatnio kupiłem asusa, i jest dokładnie to samo.
Żaden poprzedni laptop mi tego nie zrobił... :/
menic
7.07.2007, 21:19:22
Ale narzekacie... Ja tak mam w Acerze i mocno nie ubolewam
Jesli ktos ma krotkie sluchawki, laptopa (tak jak ja) postawionego z 50cm od uszu to jest chyba sens. Mialem juz przypadek (krotkie sluchawki), wiec widze w tym sens. Btw. mam Della i mam z przodu fajny panel do obslugi dzwieku.
Pozdrawiam.
LonelyKnight
7.07.2007, 22:15:11
U mnie to samo ale bardzo mi to nie przeszkadza

Laptop jest raczej sprzętem mobilnym a chyba niewiele osób wozi ze sobą sprzęt grający ;-) dlatego chyba umieszczają to z przodu - tak jak wspomniał ktoś wcześniej - pod słuchawki.
tiraeth
7.07.2007, 22:35:50
Toshiba także posiada wyjście na słuchawki (a nawet mikrofon!) z przodu :-)
Jabol
8.07.2007, 16:17:51
Cytat(tiraeth @ 7.07.2007, 23:35:50 )

Toshiba także posiada wyjście na słuchawki (a nawet mikrofon!) z przodu :-)
Osobiście to lubie. Jak nie uczywam, to mi to nie zawadza. A czasami sie przydaje.
mi niestety - zawsze zawadza.
Przyzwyczaiłem się niestety, do dźwięku dosyć dobrej jakości, i teraz nie ma mowy o słuchaniu czegoś na głośniczkach laptopa.
Dlatego konieczna jest ciągła praca na słuchawkach, gdy jednak laptop leży na kolanach, ich końcówka skutecznie wbija się w brzuch, a kabel uszkadza.
Załatwiłem już w ten sposób, choroba, kilka par słuchawek... :/
Jabol
8.07.2007, 19:58:46
@DeyV: a lutownicy w domu nie masz?

Osobiście mam zewnętrzną karte dźwiękową USB i jest cacy

. Osobiście nie pracuje z Laptopem na kolanach, także tego problemu też nei mam.
a żeby to się dało tak łatwo minijacka w słuchawkach naprawić.
Niestety - w dzisiejszych czasach nawet niejedne markowe słuchawki są robione oszczędnie... a wtedy dojście, co w tej lince jest czym należy raczej do cudów..
Jabol
9.07.2007, 13:09:27
Kupuj słuchawki z "zagiętym" jackiem i ustawiaj zagięciem do góry jak słuchasz. Zagięcie zazwyczaj jest twarde, także prędzej Ci się odechce siedzieć z lapkiem na kolanach, niż się popsują. Tylko nie zapomnij trzymać zagięciem "do góry"
edit... hmmm. a myślałem, że kupować (wymienia się). Tylko tak właśnie mi coś nie pasowało...
athabus
9.07.2007, 14:13:59
Ja do niedawna też myślałem, że wyjście z przodu jest głupie, teraz mam w moim hp wyjście z boku... i fajnie, tylko dlaczego z prawej strony?

Cholernie to niewygodne jak przy myszy plącze się kabel od głośników.
Zresztą w hp dali 2 z 3 portów usb po prawej stronie, co też jest strasznie denerwujące jak np. pendrive wystaje i blokuje myszkę - a cały tył obudowy jest wolny.
lectric
9.07.2007, 14:51:40
Ja tez tak mam i moge poradzic rozwiazaniem. Zakup karte zewnetrzna na usb lub na pcmcia i problem z bani + wydajniejsza karta
stoprocent
9.07.2007, 16:19:25
Ja juz rozwalilem w poprzednim acerze gniazdo od sluchawek przez to ze mialem spora wtyczke wpieta i niechcacy tak go uderzylem ze ani glosnika laptopa nie graly ani gniazdo nie dzialalo.
menic
9.07.2007, 16:39:09
To mi brat tak odkurzał w pokoju ze zahaczył za kabel od wierzy i uszkodził gniazdo

Na szczescie uznali w ramach gwarancji
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.