Pronigo
4.08.2007, 21:37:47
Witam, w pliku .htaccess mam ustawione ModRewrite na adresy spełniające wymaganie:
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*).html$ index.php?ap=$1
Wszystko pieknie działa, wchodzimy na stronę np. kontakt.html i dostajemy $_GET['ap'] = 'kontakt' itd. Problem natomiast pojawia się kiedy wstawiłem FCK Editor, który ładuje ramkę z takiego adresu:
fck/editor/fckeditor.html?InstanceName=content&Toolbar=Default
I zamiast FCK otwiera mi się strona główna. Wcale mnie to nie dziwi bo przecież warunek został spełniony. Tylko w jaki sposób mam ustawić, żeby warunek ten został spełniony dopiero wtedy, gdy po .html nie było żadnego znaku?
Bardzo proszę o pomoc. Dzięki.
RewriteRule ktory wylacza katalog z FCK i z banki
Pronigo
4.08.2007, 21:48:43
A mógłbym prosić o jakiś przykład kodu? Z góry dziękuję
likemandrake
4.08.2007, 22:34:02
skoro mowa o modzie rewrite to znaczy ze wiesz jak sie tworzy plik .htaccess, no wiec w apache jest tak, ze kazdy plik .htaccess jest stosowany do katalogu w ktorym sie znajduje i do kazdego podkatalogu w drzewie... no wiec jesli wlaczyles mod rewrite w katalogu X, to w podkatalogu katalogu X musisz go wylaczyc
pozdrawiam
ElemenT
5.08.2007, 14:01:23
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
dodaj przed RewriteRule
sprawdza czy istnieje plik i czy istnieje katalog jezeli tak to nie wykonuje rewrajta
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.