Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Fopen($plik, "w") w trybie bezpiecznym
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kufel
Skrypt:

[php:1:6663bfe5c3]<?php
$id = fopen("new.txt", "w");
fwrite($id, 'OK');
fclose($id);
?>[/php:1:6663bfe5c3]
i bład który pokazuje sie w wyniku jego działania:
Cytat
Warning: fopen(new.txt): failed to open stream: Permission denied in /***/xxx.php on line 10

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /***xxx.php on line 11

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /***/xxx.php on line 12

Serwer pracuje w trybie bezpiecznym, co zrobić żeby Fopen z parametrem "w" działało, w manualu piszą że skrypt musi mieć taki sam UID jak pliki na których chcę operować... o co chodzi? Na linuxie sie nie znam więc proszę o odpowiedź zrozumiałą dla przeciątnego zjadacza chleba
Bakus
Co co UID nie jestem w stanie Ci tego czytelnie wytłumaczyć, ale chyba nie masz możliwości zapisywania danych do tych plików (Permission denied - ang. dostęp zabroniony)

Możliwe, że w związku z trybem bezpiecznym php nie obsługuje zapisu do plików...

Podaj serwer na którym masz konto, to może powiem Ci coś więcej...
kufel
Nie mam dostępu do tych plików właśnie dlatego żę UID inerepretera php jest inny niż UID pliku na którym chcę operować.
I pytam się czy można to jakoś obejść... zmienić uid pliku czy jakoś tak...?
Bakus
Proponuję spróbować [manual:95b7ffde41]ftp_connect[/manual:95b7ffde41] - i tamtendy puścić zapis do plików...
bamboos
Witam!!
Kod
chmod 666 plik.txt

Polecam najpierw tak!
kufel
Niestety serwer FTP jest tak skonfigurowany że nie mam możliwości wykonanie komendy chmod... a do shella nie mam dostępu.

Jak wysyłam polecenie pojawia się błąd: 500 CHMOD not understood.
bamboos
Witam!!
to zmień chmod przez klijenta ftp!!
Total commander ma taka opcje napewno!
atay
komenda
SITE CHMOD 666 plik.php
powinna zadziałać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.