Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] www.urodziennik.info
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
paweld3
Proszę o ocenę mojego serwisu i skomentowanie pomysłu, celem tego serwisu jest możliwość zamieszczenia w nim swojej daty urodzin tak żeby Twoi znajomi będąc w desperacji i niepamiętając dokładnej daty mogli łatwo sprawdzić wpisując Twoje dane kontaktowe (GG, skype, e-mail, MSN, tel). Strona oferuje opcje przypomnienia o urodzinach poprzez e-mail lub gg. Strona jest już w sieci od jakiegoś czasu ale nie była jeszcze promowana. Zapraszam oczywiście do rejestracji i dodania swojej daty urodzin.
Podaje link - http://www.urodziennik.info
phpion
Pomysł całkiem ciekawy. Lay mi się podoba. Mam tylko problem z dodaniem daty do bazy - kliknięcie na 'Zapisz Date' nie wysyła formularza. Czy jako action dla formularz na pewno powinno być 'file:///C|/AppServ/www/urodziennik/newdesign/index.php?go=adddate'?
paweld3
Dzięki za zgłoszenie błędu, już wszystko powinno być ok. I dzięki za opinię
tiraeth
A mi się nie podoba Identyfikator sesji w adresie, skoro mam włączone JavaScript...

Design taki sobie smile.gif
paweld3
Identyfikator sesji pojawia się tylko przy pierwszym wejściu, kliknięcie jakiegokolwiek linki powoduje że więcej już się nie pojawia. Szczerze nie zwróciłem na to uwagi i nie wiem czy jest jakiś sposób aby tak się nie działo. Dzięki za opinię
wijet
Bardzo ciekawy pomysl, layout 6/10.
Taki szczegół, jesli nie udostepniasz podania dnia,miesiaca np slownie, to te dwa pola dałbym jako pola select.
nexon
Menu w css trochę do poprawki bo trochę odstaje jakościowo - przydały by się jakieś gardienty taki przykład na szybko: jakby menu było jeszcze w layerze i nachodziło delikatnie na stronę to może fajnie by wyglądało... sam już nie wiem...

poza tym te reklamy zaraz pod menu... może je gdzieś poniżej treści strony da sie?questionmark.gif

no i jeszcze przydał by sie styl do pól input "POWIEDZ ZNAJOMEMU" taki sam jak dla "LOGOWANIE"
Kreton
Od strony kodu:
  • Użycie <b> zamiast semantycznego <strong>, użycie <br />, &nbsp;&nbsp;&nbsp;
  • Importujesz style @import. Co chcesz zrobić ? Nie pozwolić na cachowanie styli ? Chcesz ukryć style przed Netscape 4 ?
  • Style w lini w kodzie. Marsz do style.css !
  • Menu powinno być listą wypunktowaną --edit-- listą, nie wiem czemu dałem wypunktowaną tongue.gif
empathon
Literówka w SZUKAJ -> "Sktpe:".
Ogólnie pomysł ciekawy ale będzie przedstawiał prawdziwą wartość dopiero po zgromadzeniu sporej bazy użytkowników.
Co do wyglądu, jeśli zrobiłbyś to z gradientami taki stylu jak pokazał ~nexon byłoby bardzo ładnie.
paweld3
Dzięki za oceny. Problem jest taki, że staram się reklamować stronę i spotykam się z opiniami typu "świetny pomysł" itp , jednak liczba użytkowników się nie zwiększa.
batman
Rzeczywiście - pomysł ciekawy, jednak bez marki mało kto będzie zakładał konto na hura. Unikam jak ognia rejestrowania się w takich serwisach, a jeśli muszę, to używam anonimowych adresów e-mail. Powód jest prosty - obawa przed spamem.

Odnośnie samej aplikacji:
- layout 3/10 - kolory i ramki rodem z lat 80, słaby baner i menu
- można znaleźć literówki (login: 3-30 znakow (cyfry+litery))
- po wpisaniu błędnych danych podczas rejestracji, czyści mi cały formularz

Do kodu nie zagłądałem.
doctor-ley
Bardzo ciekawy pomysł.Design podupada, ale trochę pracy i będzie cacko smile.gif Ja się już zarejestrowałem i napewno będę polecał Twoją stronę innym smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.