paweld3
11.08.2007, 20:15:24
Proszę o ocenę mojego serwisu i skomentowanie pomysłu, celem tego serwisu jest możliwość zamieszczenia w nim swojej daty urodzin tak żeby Twoi znajomi będąc w desperacji i niepamiętając dokładnej daty mogli łatwo sprawdzić wpisując Twoje dane kontaktowe (GG, skype, e-mail, MSN, tel). Strona oferuje opcje przypomnienia o urodzinach poprzez e-mail lub gg. Strona jest już w sieci od jakiegoś czasu ale nie była jeszcze promowana. Zapraszam oczywiście do rejestracji i dodania swojej daty urodzin.
Podaje link -
http://www.urodziennik.info
phpion
11.08.2007, 21:11:52
Pomysł całkiem ciekawy. Lay mi się podoba. Mam tylko problem z dodaniem daty do bazy - kliknięcie na 'Zapisz Date' nie wysyła formularza. Czy jako action dla formularz na pewno powinno być 'file:///C|/AppServ/www/urodziennik/newdesign/index.php?go=adddate'?
paweld3
11.08.2007, 21:28:33
Dzięki za zgłoszenie błędu, już wszystko powinno być ok. I dzięki za opinię
tiraeth
11.08.2007, 22:00:52
A mi się nie podoba Identyfikator sesji w adresie, skoro mam włączone JavaScript...
Design taki sobie
paweld3
11.08.2007, 22:22:43
Identyfikator sesji pojawia się tylko przy pierwszym wejściu, kliknięcie jakiegokolwiek linki powoduje że więcej już się nie pojawia. Szczerze nie zwróciłem na to uwagi i nie wiem czy jest jakiś sposób aby tak się nie działo. Dzięki za opinię
wijet
11.08.2007, 22:27:20
Bardzo ciekawy pomysl, layout 6/10.
Taki szczegół, jesli nie udostepniasz podania dnia,miesiaca np slownie, to te dwa pola dałbym jako pola select.
nexon
11.08.2007, 23:04:15
Menu w css trochę do poprawki bo trochę odstaje jakościowo - przydały by się jakieś gardienty taki przykład na szybko:

jakby menu było jeszcze w layerze i nachodziło delikatnie na stronę to może fajnie by wyglądało... sam już nie wiem...
poza tym te reklamy zaraz pod menu... może je gdzieś poniżej treści strony da sie?

no i jeszcze przydał by sie styl do pól input "POWIEDZ ZNAJOMEMU" taki sam jak dla "LOGOWANIE"
Kreton
12.08.2007, 11:40:10
Od strony kodu:
- Użycie <b> zamiast semantycznego <strong>, użycie <br />,
- Importujesz style @import. Co chcesz zrobić ? Nie pozwolić na cachowanie styli ? Chcesz ukryć style przed Netscape 4 ?
- Style w lini w kodzie. Marsz do style.css !
- Menu powinno być listą wypunktowaną --edit-- listą, nie wiem czemu dałem wypunktowaną

empathon
12.08.2007, 16:41:24
Literówka w SZUKAJ -> "Sktpe:".
Ogólnie pomysł ciekawy ale będzie przedstawiał prawdziwą wartość dopiero po zgromadzeniu sporej bazy użytkowników.
Co do wyglądu, jeśli zrobiłbyś to z gradientami taki stylu jak pokazał ~nexon byłoby bardzo ładnie.
paweld3
12.08.2007, 18:52:15
Dzięki za oceny. Problem jest taki, że staram się reklamować stronę i spotykam się z opiniami typu "świetny pomysł" itp , jednak liczba użytkowników się nie zwiększa.
batman
12.08.2007, 19:00:48
Rzeczywiście - pomysł ciekawy, jednak bez marki mało kto będzie zakładał konto na hura. Unikam jak ognia rejestrowania się w takich serwisach, a jeśli muszę, to używam anonimowych adresów e-mail. Powód jest prosty - obawa przed spamem.
Odnośnie samej aplikacji:
- layout 3/10 - kolory i ramki rodem z lat 80, słaby baner i menu
- można znaleźć literówki (login: 3-30 znakow (cyfry+litery))
- po wpisaniu błędnych danych podczas rejestracji, czyści mi cały formularz
Do kodu nie zagłądałem.
doctor-ley
13.08.2007, 22:26:13
Bardzo ciekawy pomysł.Design podupada, ale trochę pracy i będzie cacko

Ja się już zarejestrowałem i napewno będę polecał Twoją stronę innym
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.