Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pokaż swoje kolorowanie składni!
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Kamil J.
Tworzę ten temat, ponieważ zawsze mnie ciekawiło i mam nadzieję, że nie tylko mnie jakie kolorowanie składni mają inni programiści. Chętnych proszę o umieszczanie linków do screenów. smile.gif

Ja zacznę:

Pozdrawiam i zapraszam do pokazywania.

Aha i jeszcze prośba. Bez offtopic'u, jeśli nie masz nam nic do pokazania nie pisz!
barat
Ja mam takie jak standardowo w dreamweawer smile.gif

atomek4
Moje kolorowanie standardowe dla Notepad++

Jestem ciekaw jakie wnioski wyciągniesz z tego tematu smile.gif
Kamil J.
Wnioski żadne. Tak samo jak w przypadku tematu pokaż pulpit. Zaspokojenie ciekawości. Poza tym miło se poprzeglądać. smile.gif
NuLL
Wnioski moga byc - ja nie lubie standardowych ustawien i mam inne - screena zrobie hmm nie w pracy biggrin.gif
acztery
a Ja mam standardowe z ZEND
menic
Ja tez nie lubie standardowych smile.gif
O to i moje:
Kicok
Niebieski, czerwony i odcienie szarości. IMHO tyle kolorów wystarczy, żeby kod PHP był czytelny.
Natomiast kolorowanie HTML mam bardziej pstrokate ;]

skowron-line
0
lectric
Cytat(menic @ 16.08.2007, 15:38:04 ) *
Ja tez nie lubie standardowych smile.gifO to i moje:
widze ze masz tlo czarne, duzo doswiadczonych programistow uwaza ze czarne tlo jest bardziej przyjazne dla oczu.
SHiP
Moj standardowy edytor Kate

Co do czarnego tła. Jest dobre gdy sie pracuje w nocy a kolory wybiera sie z palety jasnych, pastelowych kolorów(nie wiem jak ktos kilka postów wyżej może czytać te niebieskie literki).
jastu
Ja korzystam z Zend Studio, ale kolorowanie składni mam ustawione jak w DreamWave'erze - długo z nim pracowałem i strzasznie przywykłem. Co do czarnego tła - próbowałem już kilka razy ale nie mogę się przyzwyczaić, a pracując w nocy przyciemniam matrycę i oczy nie bolą tongue.gif
Moli

Ja w PHP Designer 2007 mam ustawione takie kolorowanie, przyzwyczaiłem się już do niego i nie mam zamiaru zmieniac smile.gif
menic
Cytat(SHiP @ 17.08.2007, 00:07:33 ) *
Moj standardowy edytor Kate

Co do czarnego tła. Jest dobre gdy sie pracuje w nocy a kolory wybiera sie z palety jasnych, pastelowych kolorów(nie wiem jak ktos kilka postów wyżej może czytać te niebieskie literki).

Kolory na screenie sa troche przejaskrawione. W rzeczywistosci wygladają łagodniej winksmiley.jpg
Speedy
Ja mam standardowe kolorowanie PHP, tj. takie samo jakie widać po użyciu funkcji highlight_string" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual z tym wyjątkiem, że komentarze mam wyświetlane w kolorze szarym, a nie w żółtym. Swoją drogą, białe tło stwarza wrażanie większej przestrzeni (podobnie, jak inne jasne kolory), ale czarne (które wg mnie trochę zmniejsza czytelność) wygląda bardziej "hakersko" winksmiley.jpg.
Seth
Czarne tlo ktore nie meczy oczu winksmiley.jpg

menic
Cytat(Seth @ 17.08.2007, 16:53:49 ) *
Czarne tlo ktore nie meczy oczu winksmiley.jpg

Ale masz mało czytelną czcionke tongue.gif
strife
@Seth - Symfony smile.gif

---
Co do czarnego tła, może to nie przeszkadza jak się cały czas jest w obrębie jednego okna, ale mnie zawsze oczy bolały jak się przerzucałem z czarnego od razu na białe, co się mogło by zdarzać przy edycji plików css i sprawdzaniu czy w 3 różnych przeglądarkach działa, dlatego jakoś czarne tło nie jest dla mnie tongue.gif (a może mam wrażliwe oczy biggrin.gif)
athabus
Menic... Muszę zadać to pytanie. Jak udało ci się ustawić czarne tło w Eclipse?questionmark.gif Czuję się jak blondynka, ale nigdzie nie mogę tej opcji znaleźć. Wiem, że kiedyś w ogóle nie było to możliwe (tak przynajmniej twierdzono gdzieś na stronie projektu), ale teraz widze po Twoim screenie, że dodali taką opcję.
Jabol
Hmmm. Właśnie zostałem zainspirowany i zrobiłem dokładnie to samo, zmieniłem kolorowanie składni. Tyle, że Javy i C winksmiley.jpg. Wolę jedna Dark Grey od Black.
SHiP
Cytat(menic @ 17.08.2007, 10:15:50 ) *
Kolory na screenie sa troche przejaskrawione. W rzeczywistosci wygladają łagodniej winksmiley.jpg

Hm chyba kwestia ustawienia monitora. Kolory sa standardowymi php jeśli sie nie mylę... Tylko kolor komentarzy jest zmieniony na siwy.
menic
@UP: Nie są standardowe. PNG to tez jest jakas kompresja i nie odzwierciedla dokladnie kolorów. Uwierz mi ze "na żywo" wyglada troche inaczej winksmiley.jpg
@athabus: dokladnie juz nie pamietam, ale oprócz zmiany w zakladce PHP w Preferences zmieniałem tez w General->Editors->Text Editors
dr_bonzo
Ja uzywam standardowego, nigdy mi sie zmieniac nie chce, a nie wszystkie edytory pozwalaja wyeksportowac takie ustawienia, wiec nie chce mi sie tego ustawiac od nowa -> nie ustawiam w ogole smile.gif
mls

Jeden ze standardowych motywów TextMate - "Monokai" - z tą tylko zmianą, że tło jest całkowicie czarne, o. smile.gif
kicaj
...z serii glupich pytan:

Jak w Eclipse dac czarne tlo dla paska folding (zawijanie blokowych czesci PHP), domyslnie jest bialy, nie moge tego znalezc?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...0cb1292002.html
Na zalaczonym obrazku folding jest wylaczony (ale zostaje biala linia)

smile.gif
Cysiaczek
To ja dodam kolejne pytanie z takiej serii snitch.gif
Ma ktoś gotowy profil dla Eclipse z czarnym tłem? Kiedy ustawiłem czarny, przy przesuwaniu kodu (np. robiąc enter) kolorowanie się psuje - jedno słowo do połowy potrafi być zielone albo żółte, a druga połowa normalnie - biała biggrin.gif
Oczy moje domagają się już czerni sad.gif

Pozdrawiam.
kicaj
A ustawiles kolory w General/Editor i PHP/Editor?
.radex
W Eclipse standardowe, w gedicie oblivion (ciemna kolorystyka, kolory tango). Bez wydziwiania tongue.gif
Cysiaczek
Oczywiście - ustawiłem sobie profil smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.