Mam drobny problem z PHP, gdyż chcę w pewnym miejscu kodu wyświetlić tekst, który z kolei potrzebuje zmiennej znajdującej się niżej od niego, ale nic się nie wyświetla. Może to nieco dziwnie brzmi, ale może ten kawałek kodu pomoże zrozumieć o co mi chodzi:
<?php if ($job=='praca'){ $job_standard = TRUE; var2 => ${'info_' . $n}["nazwa"] // można zmieniać ) ); } if ($job_standard == TRUE){ $n=1; // można zmieniać } ?>
Od razu zaznaczę, że jest to mocno zmodyfikowany fragment mojego skryptu, aby był bardziej czytelny. W tej chwili niektóre rozwiązania wyglądają głupio, ale chodzi o to, aby było dobrze widać w czym problem bez zbędnych kwerend SQL i pętli, a tym problemem jest to, że var2 się nie wyświetla, gdyż nie "widzi" $n.
Oczywiście jeśli za var2 wpiszemy jakiś tekst, albo zmienimy ${'info_' . $n} na $info_1 to skrypt będzie działał, jednak nie chcę tego robić ze względu na budowę skryptu w jego oryginalnej postaci.
Więc jeśli ktoś ma pomysł co zrobić, aby var2 "widział" $n (zmieniając tylko zaznaczone linie) to byłbym wdzięczny za pomoc. Jeśli jest to niemożliwe to również będę wdzięczny za informację

EDIT: dopisałem jeden średnik, którego brakowało (standard