Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]problem z include
Forum PHP.pl > Forum > PHP
skabszo
Witam mam problem otóż stworzyłem stronę dla znajomego wszystko ładnie się waliduje etc - problem jednak taki że zażyczył sobie tam mieć wrzucony skrypt sklepu - toteż wybór padł na zencart bo mogę go dowolnie okroić w panelu admina i będzie działało tak jak ja chcę. Problem jest taki że mam problem z includowaniem plików tego skryptu. Otóz strona jest oparta na divach i do diva content po prostu zrobiłem include pliku index skryptu. Zadziałało, ale do czasu. Otóz w momencie w którym kliknę na dowolny link, lub cokolwiek zrobię w tym sklepie to po tej czynności znika cała strona a pozostaje jedynie skrypt sklepu - mówiąc prościej , skrypt przestaje być includowany - sam staje się główną stroną. Proszę powiedzcie mi czy da się temu zapobiec? da się jakoś ustawić index skrpytu tak by wszystko było wykonywane w tym jednym divie i by to tam wszystko się działo? pozdrawiam
bim2
Najprostszym rozwiązaniem będzie ramka, ale ja zrobiłbym to tak.

Załóżmy, że plik ze skryptem sklepu to sklep.php

Wchodzisz w sklep.php i tam dodajesz swoją stronę. Jak możesz zapodaj jakiś kod etc. i linki
skabszo
Cytat(bim2 @ 28.08.2007, 16:09:03 ) *
Załóżmy, że plik ze skryptem sklepu to sklep.php
Wchodzisz w sklep.php i tam dodajesz swoją stronę. Jak możesz zapodaj jakiś kod etc. i linki

po prostu porażka.. z mojej strony smile.gif nie wiem czemu najtrudniej wpaść na najprostsze rozwiązania.. wielkie dzięki smile.gif wszystko pięknie działa !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.