Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samodzielne zasysanie plików
Forum PHP.pl > Forum > PHP
raynor
Mam następujący problem...

Chcę zrobić galerię internetową funkcjonującą na tej zasadzie, że użytkownik będzie podawał katalog na swoim dysku, a skrypt sam samodzielnie zassa wszystkie pliki z dysku na serwer.
Mam juz opracowaną cała strukturę, tworzenie katalogów, zmiany nazw plików itp itd...

Szczerze mówiąc nie mam tylko pojęcia jak zaimplementować sam mechanizm listowania i przesyłania plików...
Zastanawiam się nad funkcją scandir() oraz copy(), ale nie wiem czy to przejdzie...
Może ma ktoś jakieś pomysły?
Cysiaczek
Nie zrobisz takiej rzeczy. Po prostu się nie da... i całe szczęście

Pozdrawiam.
Blodo
Nie da sie tego inaczej zrobic niz za pomoca <input type="file"> chyba ze sobie napiszesz program w jezyku innym niz php i dasz ludziom do sciagniecia. Chodz i wtedy powinien on raczej funkcjonowac na zasadzie post jesli chcesz go z php polaczyc.
Wez lepiej zrob tradycyjne pola upload i dodaj mozliwosc uploadu zipow ktore skrypt automatycznie rozpakuje i jakiekolwiek obrazki w srodku doda.
zimi
z tego co mi wiadomo można zrobić za pomocą javy applecik który zrobi coś takiego, i znajduję się taki na przykład tu: http://javauploader.com/demo.html, z tymże musisz mieć certyfikat bądź użytkownik będzie musiał pozwolić za każdym razem na tego typu operacje... (wymogi bezpieczeństwa Javy)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.