Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][js] zmienna
Forum PHP.pl > Forum > PHP
motorolka24
Witam mam problem ze zmienna php np. $zmienna. Pod zmienna jest zapisana jakaś wartosc z bazy. Niestety nie widzi mi jej w kodzie js. Dlaczego??

1. <div>onMouseOver="overlib('<center><?php echo "$zmienna"; ?></center>', FGCOLOR, '#667C94', BGCOLOR, '#00FFFF', TEXTCOLOR, '#FFFFFF', STATUS, 'Dymek zwykły')" onMouseOut="nd();" >Tekst</div>
nevt
bo to jest zmienna PHP a nie JS... interpreter JS w przeglądarce nie potrafi interpretować kodu PHP, to chyba oczywiste?
motorolka24
to nie da sie zrobic zeby on jej tam widzial?
nospor
@nevt i tu sie mylisz. jeśli zmienna $zmienna zawiera "jakiś tekst" to kod został poprawnie napisany.

@motorolka24 podejrzyj źródło strony i sprawdź czy oby na pewno nie ma tej treści w źródle. Może kod js coś psuje. Jeśli zaś naprawdę nie ma, to najzwyklej w świecie $zmienna nic nie zawiera. Może masz jakiś błąd przy jej pobieraniu.

edit:
@nevt ok, niech Ci będzie smile.gif Akurat dla mnie było oczywiste ze chodzi o php, skoro dał to w dziale php
nevt
nospor, kolega motorolka wkleił kod w znaczniki HTML więc założyłem, że to kod który wyświetla się w podglądzie źródła, po stronie przeglądarki... (wtedy ja mam rację). Gdyby użył znacznika PHP założyłbym, że to kod skryptu php, po stronie serwera (wtedy ty masz rację...). Ale to nie wygląda na fragment skryptu... tylko na czysty HTML...

Jak widać prawda bywa względna smile.gif - najlepiej niech się motorolka w tej kwestii sam wypowie...
Pozdrawiam.
motorolka24
Ok. Przerobie to na php i wtedy sie wypowiem czy dziala tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.