Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: serwer w niemczech
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
skali
witam. mam do was drodzy pytanie. jak zawsze w zyciu bywa, ktos lub cos chcac nie chcac jest pionierem w danej kategorii, tak jak u nas np. home.pl czy nazwa.pl jesli chodzi o serwery. dlatego tez zwracam sie do was w sprawie serwerow (hostingu) w niemczech. potrzebuje poprostu nazwy i url do firm ktore waszm zdaniem sa najlepsze... chce zakupic tam, dlatego ze sa tansze, lepsze a patrzac na ping wzrasta kilka ms, wiec czemu nie sprobowac smile.gif dziekuje z gory. pozdrawiam
sagittariuspl
serwer w Polsce w forall.pl kosztuje 200 zł a pingi są świetne. z tego powodu nie widzę różnicy w Niemcy - Polska, choć na pewno ceny tam są troche niższe, ale za to support zagraniczny
lectric
Odradzam kategorycznie zakup serwera (konta) w niemieckim data center. Posiadam osobiście taką opcję i jestem naprawdę niezadowolony. Pingi do szybkich dobrych serwerów w Polsce zaczynają się chyba od 17 ms - 25 ms a ja posiadam do niemieckich serwerów w przedziale 60 ms - 80ms, na dodatek czasami zgubi się jakiś pakiet.
Ace
http://netdirekt.de/ - korzystam z ich usług, bez zarzutu. W ciągu 2 lat miałem, 1 reboot, oraz 1 raz padła sieć na 5 minut (spalony switch - zmienili w ciągu 5 minut)
są też inne dosyć tanie i popularne
http://webperoni.de/
http://hetzner.de/ - z tego co przeglądam, ma najlepszą ofertę z serwerowni które podałem.
lectric
A propos netdirekt. Ostatnio popularny serwis nasza-klasa.pl utrzymywany na hostingu netdirekt. Dodam ze serwis ma caly czas problem z przeciazeniem serwera i lacz smile.gif Wiem, ze odwiedzin maja bardzo duzo ale to nie zadne wytlumaczenie.
Ace
To że mają przeciążony serwer i łącze nie dyskwalifikuje serwerowni, co najwyżej ekipę która stworzyła i utrzymuje serwer. smile.gif - dlatego, argument nie trafny!
lectric
Trafny ponieważ tak popularny serwis o duuuużych dochodach w dobrym data center nie powinien mieć problemu
Ace
No jasne, ale zapomniałeś o najważniejszym aspekcie. Programiści tworzą oprogramowanie, więc to od nich zależy w głównej mierze jak bardzo aplikacja będzie wykorzystywała serwer/bazę danych. Może aplikacja nie była tworzona pod duże obciążenie, a teraz ją tylko utrzymują zamiast przepisać od nowa pod nowe wymagania.

Nie dyskwalifikuje to serwerowni.

Tak abyś zrozumiał o co mi chodzi, gdyby grono.net zamiast własnego silnika for do dyskusji, użył phpbb... Gwarantuje Tobie iż żadna serwerownia nie byłaby dobra (Twoim sposobem argumentowania) biggrin.gif

Pozdrawiam
lectric
Tak masz rację z kodem.
Otóż nasza-klasa.pl ponoć była przepisywana a obsługa optymalizowana pod kątem nowego sprzętu w netdirekt winksmiley.jpg
Wszystko zależy od tego co chcesz robic skali
Ace
W takim razie, moim zdaniem, to programiści i analitycy źle skonstruowali system.
skali
ok dzieki za adresy na pewno na nich skupie uwage... :piwo:
sagittariuspl
kolega @lectric w jakiej firmie wykupił serwer?

mała dygresja - Panowie @Ace i @lectric - podajemy adresy i własne opinie, a nie kłocimy się o cudze serwisy winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.