Witam,
sprzedaje właśnie jeden ze swoich serwisów. Dogadałem się odnośnie ceny i wogóle. I teraz przyszły właściciel napisał mi że mam załatwić kod authinfo z domeny i potem będziemy działać dalej.
Mam domene w adresik.pl i nie wiem jak takie coś załatwić...
Prosze o pomoc.
tiraeth
9.12.2007, 16:28:04
Cytat
The registrar is asking me for a code. Where do I get this?
The Auth-Info Code is a unique code generated on a per-domain basis and is used for authorization or confirmation of a transfer request. Some registrars offer facilities for you to generate and manage your own Auth Info code. In other cases, you will need to contact the registrar directly to obtain it. The registrar must provide you with the Auth-Info code within 5 calendar days of your request.
The Auth-Info code is applicable to transfers of all gTLD names, with the exception of .gov, .edu, .mil, .museum, and .int names.
Po prostu piszesz do adresik.pl, że potrzebujesz ten kod i prosisz o jego przesłanie
to wystarczy e mail do nich napisac? gdzies slyszalem ze trzeba poczta tradycyjna do nich jakies podanie napisac i wogole...
kwiateusz
9.12.2007, 17:20:31
a przeczytać faq/pomoc to nie łaska? widze ze nie ma to sie pisze do boku i oni opisuja procedure, zazwyczaj to wypełnienie odpowiedniego wniosku i przesłanie go poczta lub faxem do operatora domeny
czytałem pomoc, ale nie przybliżyło mi to tematu
kwiateusz
9.12.2007, 19:04:45
no wiem napisałem że w pomocy nie ma, to druga czesc postu jest o tym ze nalezy pisac na maila do operatora domeny... czytaj wszystko dokładnie
1010
11.12.2007, 18:08:06
też już do nich napisałem... zobaczymy co mi odpisza
dzięki
11 grudnia 2007:
dostalem juz to podanie... i na dole niego pisze takie cos:
Cytat
Załączam kopie aktualnych (nie starszych niż 90 dni) dokumentów poświadczonych własnoręcznym podpisem "za zgodność z oryginałem":
- kserokopia dowodu osobistego (pierwsze 7 stron) bądź w przypadku nowego dowodu osobistego obie strony dokumentu
nie posiadam dowodu i czy myslicie ze moge to zamienic na ksero paszportu? jesli tak to to ma byc tylko ostatnia strona?
kwiateusz
11.12.2007, 18:39:19
zapewne paszport wystarczy, ale czemu nie zapytac u źródła czyli u operatora
zakręcony
11.12.2007, 18:43:34
dokładnie, konkrety znają firmy od ktorych chcesz uzyskać authinfo, co firma to mogą byc inne wymagania, dla jednych wystarczy faks, meil z prośbą o ten kodzik, a dalej leci to juz meilowo, u innych wysyłasz jakieś ksera dokumentów w celu weryfikacji...
1010
11.12.2007, 18:49:08
oczywiście wysłałem do nich od razu e-mail z zapytaniem, ale na odpowiedz czeka sie ponad dobe...
ehh

nigdy wiecej adresik.pl bo kontakt jest fatalny...
zakręcony
11.12.2007, 19:07:56
ciesz się że dobę

są znacznie wolniejsi w tej branzy

osobiscie kupuję domeny na nazwa i home, konsultanci sa dostepni on-line (czaty) i chyba 24h na dobe

tej dostepnosci nie sprawdzałem...
1010
11.12.2007, 19:10:25
aktualnie również posiadam kilka domen w nazwa.pl i mogę potwierdzić iż kontakt tam jest bardzo dobry... dlatego jak do nich porównam oczekując na odpowiedź to to jest tragedia ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.