Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie do zaawansowanych PHP programistów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Shkic
Oto mam jedne pytanie do zaawansowanych PHP programistów:

Czy jest możliwa rejestracja do 2 oddzielnych projektów za pomocą jednego formularza rejestracyjnego? Podam przykład: posiadam jeden formularz rejestracyjny za pomocą którego chcę stworzyć jedno i te same konto np. na forum PHPbb i forum IP.Board , oczywiście żeby było to identyczne konto z takim samym loginem i hasłem. W skróceniu chcę zrobić żeby nie trzeba byłoby użytkownikom 2 razy rejestrować się.

Mam nadzieję że ktoś zrozumie o co mi tutaj chodzi...
franki01
To nawet nie trzeba byc zaawansowanym zeby wiedziec ze tak. Po prostu wystarczy przy rejestracji wykonac zapytania do tabel tych dwoch forów z osobna.
Shkic
Aha, no to już ucieszyłeś mnie... W moim przypadku nie są to fora, a tylko serwisy (dokładnie to serwis zakładania liczników i sytem zarządzania użytkownikami) które opierają się nie na bazie MySQL, lecz tylko na plikach.

Czy ktoś z forumowiczów mógłby dać przykład skryptu PHP jak te zapytanie do tabel dwóch projektów z osobna może wyglądać?

Z góry WIELKIE dziękuję (Także mogę za konkretną odpowiedź udostępnić za darmo reklamę programu partnerskiego wyszukiwarki Giga, więcej na PW).
franki01
No to jaki masz problem. Ja nie rozumiem. Zakladasz konto w jednym serwisie, a potem w drugim jednym skryptem.. Nikt Ci nie napisze gotowych skryptow do zakladania kont, jak nawet nie wie jak wyglada struktura informacji o uzytkownikach. I czy fora, czy serwisy to nie ma roznicy. Chyba nie wiesz o czym piszesz..
mike
Cytat(Shkic @ 10.12.2007, 19:39:30 ) *
Czy ktoś z forumowiczów mógłby dać przykład skryptu PHP jak te zapytanie do tabel dwóch projektów z osobna może wyglądać?
Zwykłae zapytania INSERT. Wykonujesz jedno a potem drugie. Nic specjalnego.
Przykład znajdziesz w manualu, popróbuj a my Ci pomożemy.

Cytat(Shkic @ 10.12.2007, 19:39:30 ) *
Z góry WIELKIE dziękuję (Także mogę za konkretną odpowiedź udostępnić za darmo reklamę programu partnerskiego wyszukiwarki Giga, więcej na PW).
Interesuje Cię pomoc czy oferta?
Jeśli chcesz to mogę przenieść wątek na giełdę ofert.
franki01
Cytat(mike @ 10.12.2007, 19:48:24 ) *
Zwykłae zapytania INSERT. Wykonujesz jedno a potem drugie. Nic specjalnego.

Napisal wyzej ze opiera sie na plikach, nie na MySQL. Niech poczyta o fopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual itp a potem pisze, a nie ze podstaw nie zna i oczekuje gotowego rozwiazania. Moge sie mylic, ale z tego co tu jest, tak to wyglada.
Shkic
Cytat(mike @ 10.12.2007, 20:48:24 ) *
Interesuje Cię pomoc czy oferta?

Nie, interesuje mnie pomoc.

franki01 już zabieram się za czytanie...
b_chmura
a nie możesz korzystać z jednej bazy (pliku) na obu serwisach?
Shkic
Cytat(b_chmura @ 10.12.2007, 21:34:54 ) *
a nie możesz korzystać z jednej bazy (pliku) na obu serwisach?

Szkoda, ale nie.
b_chmura
ponieważ...?

w każdym bądź razie jeśli MUSISZ zapisać do w dwóch oddzielnych to po prostu funkcje zapisu powtarzasz dwa razy wraz ze zmianą nazwy/ścieki do pliku.

poczytaj również o file_put_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
webdice
Pokaż jak wygląda struktura plików.

Cytat(b_chmura @ 10.12.2007, 21:00:21 ) *
ponieważ...?

Najprawdopodobniej oba pliki mają inna strukturę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.