Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: UWAGA ! Posiadacze kart VISA !
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
lectric
Hej

W dniu dzisiejszym otrzymałem sms z mojego banku mBank iż na moim rachunku są jakieś problemy które zaistniały przez błąd kart VISA.
Loguje sie na konto i widzę -1500 zł mniej exclamation.gif!!!
Sprawdzam operację i widzę wypłaty po 100 zł na w/w kwotę. Dzwonię na infolinię mBank i dowiaduje się że VISA miała jakiś błąd księgowania wypłat z
bankomatów w dniu 14.01.2008 . Bank zapewnia że dziś lub jutro będzie ok i zwrócą pieniądze.
Radze każdemu sprawdzić swój rachunek !
defrag
lol ale bug tongue.gif
domis86
prawda, kumplowi dziobło 1200 zl od wczoraj w mBanku ma konto smile.gif
lectric
Sam bank nie jest niczemu winien ale gdy spytałem o wymianę karty na inną to nie ma takiej możliwości.
Które banki z dostępem online oferują np. karty MasterCard ?
batman
Trochę informacji na ten temat:
http://www.idg.pl/news/136786.html
kwiateusz
oraz: http://www.alert24.pl/alert24/1,84880,4841501.html
nitro18
A tam... u mnie wszystko w normie.... a 2 razy już korzystałem z karty VISA
lectric
Ja już jestem happy smile.gif

1. Kasa zwrócona smile.gif
2. + 100 zł więcej, chyba jako rekompensata snitch.gif
kwiateusz
jak daja rekompensaty, to tak raz w tygodniu może mi zniknąć biggrin.gif
batman
<Vader> Visa... uczucie po zdjęciu z konta 16 razy tej samej operacji... bezcenne
lectric
W sumie to nie wiem czy jest to forma rekompensaty czy kolejny błąd.
Ale jak ma mi iść na plus to nawet niech 3 razy dziennie takie akcje przeprowadzają snitch.gif
batman
Jest to kolejny błąd systemu - matrix się sypie smile.gif

Zgłaszane są przypadki, gdzie wycofano transakcje sprzed kilku tygodni. W jednym z takich przypadków, właściciel tej karty dostał zwrot za lapciaka, którego kupił pod choinkę. Ciekawe, czy to programiści zawinili, czy jakiś atak miał miejsce na serwery Visy?
maciejkiner
Witam

Z tego co slyszalem wycofuja wszystkie transakcje z ostatnich kilkudziesieciu godzin i beda je teraz na nowo wprowadzac, wiec to +100PLN to pewnie ta wyplata od ktorej wszystko sie zaczelo. Nie wierze, ze dadza jakas rekompensate biggrin.gif

pzdr
maciejkiner
lectric
Cholera to naprawdę staje sie oburzające.
Chyba zażądam od swojego banku szczegółowych wyjaśnień pisemnych i będę starał się wyegzekwować jakąś kasę w formie odszkodowania.
Przykładowo , pobrali mi kasę z konta w dniu w którym miałem za te pieniądze kupić jakieś ważne leki lub przeznaczyć na jakiś interes...
Jestem stratny !
W USA jest tak że jak policjant zatrzymuje mnie do kontroli a ja się śpieszę na ubicie jakiegoś interesu i przez niego przepada mi interes i jestem w stanie udowodnić że przez jego kontrolę straciłem kasę , mogę wyciągnąć odszkodowanie od policji.
Zawsze jest tak, że jeśli to my coś spieprzymy niechcący, nakładają na nas kary i inne, wyciągając z nas kasę.
W przypadku gdy bank spieprzy, potrafi tylko przeprosić i koniec.
mike
Cytat(lectric @ 17.01.2008, 13:45:50 ) *
W USA jest tak że jak policjant zatrzymuje mnie do kontroli a ja się śpieszę na ubicie jakiegoś interesu i przez niego przepada mi interes i jestem w stanie udowodnić że przez jego kontrolę straciłem kasę , mogę wyciągnąć odszkodowanie od policji.
O ile policjant nie udowodni Ci, że miał podstawy żeby Cię zatrzymać.

"Wszędzie jest dobrze tam gdzie nas nie ma."
lectric
Cytat(mike @ 17.01.2008, 13:56:27 ) *
"Wszędzie jest dobrze tam gdzie nas nie ma."

Nie chodzi o to. Powinniśmy walczyć o swoje a nie dawać się kopać. W Polsce tak czy siak prawa i ochrona konsumenta w dalszym ciągu są na ubogim poziomie. Jeśli nawet ktoś podejmuje walkę na drodze sądowej to może spodziewać się w większości przypadków odp. w stylu "Niska szkodliwość społeczna" etc.
Za mało wymagamy od firm z którymi robimy interes. Przeciętny człowiek podpisując umowę z firmą prawie jej nie czyta. Firma dostaje podpisaną umowę gdzie większość paragrafów jest na jej korzyść. Paragrafy korzystne dla klienta to te które w większości muszą się znaleźć bo są ustalone przez prawo.
Nie ma dziwu, że firma która jest w posiadaniu takiej umowy przeważnie zawsze potrafi klienta "ukarać". Patrząc odwrotnie, strona klienta prawie z miejsca jest spalona ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.