Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Założenie projektowe
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wlamywacz
Przebudowuje swoją aplikację tak aby wykluczyć z niej przeładowania strony i zachodzi problem obsługi błędów i komunikatów. Zazwyczaj robiłem tak iż plik php odpowiadał specyficzną "komendą" a ajax miał dla każdej komendy warunek, czyli było tego bardzo dużo. Myślę nad tym aby plik php odpowiadał np. "alert('Coś źle')" i w js robić tego eval. Co wy o tym sądzicie i jak sami to robicie ?
Moli
Moim zdaniem glupi pomysł. Php zwraca wynik, a od danej funkcji JS juz zalezy co z tym zrobisz. Jesli chcesz sobie ulatwic prace, napisze podstawowe funkcje JS i odwoloj sie tylko do nich.
wlamywacz
No niby tak ale to i tak dla każde rzeczy muszę pisać osobną funkcję bo komunikaty są różne typu user już istnieje, komentarz dodany, email istnieje, ochrona antyflodowa itp.
Moli
zwracaj juz gotowy tekst ktory wyswietlisz na stronie
wlamywacz
Dałeś mi świetny pomysł smile.gif) w js zrobię funkcję explode sprawdzę ile jest elementów w tablicy i jeśli jest np. tylko to jeden to sam alert, jeśli dwa to pierwszy to alert a drugi to id pola do zaznaczenia itp. smile.gif) Dzięki za pomysł
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.