wlamywacz
30.01.2008, 18:06:29
Przebudowuje swoją aplikację tak aby wykluczyć z niej przeładowania strony i zachodzi problem obsługi błędów i komunikatów. Zazwyczaj robiłem tak iż plik php odpowiadał specyficzną "komendą" a ajax miał dla każdej komendy warunek, czyli było tego bardzo dużo. Myślę nad tym aby plik php odpowiadał np. "alert('Coś źle')" i w js robić tego eval. Co wy o tym sądzicie i jak sami to robicie ?
Moli
30.01.2008, 18:12:41
Moim zdaniem glupi pomysł. Php zwraca wynik, a od danej funkcji JS juz zalezy co z tym zrobisz. Jesli chcesz sobie ulatwic prace, napisze podstawowe funkcje JS i odwoloj sie tylko do nich.
wlamywacz
30.01.2008, 18:25:08
No niby tak ale to i tak dla każde rzeczy muszę pisać osobną funkcję bo komunikaty są różne typu user już istnieje, komentarz dodany, email istnieje, ochrona antyflodowa itp.
Moli
30.01.2008, 18:29:42
zwracaj juz gotowy tekst ktory wyswietlisz na stronie
wlamywacz
30.01.2008, 18:39:23
Dałeś mi świetny pomysł

) w js zrobię funkcję explode sprawdzę ile jest elementów w tablicy i jeśli jest np. tylko to jeden to sam alert, jeśli dwa to pierwszy to alert a drugi to id pola do zaznaczenia itp.

) Dzięki za pomysł
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.