Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Polski serwis do zarządzania avatarami
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
andrzejmarek

Kilka faktów:
1) nie będę ukrywał że to polski odpowiednik zagranicznych serwisów tego typu
2) będzie docelowo dostępny w kilku językach europejskich
3) wspólny login i hasło z mymaps.pl
4) na dzień dzisiejszy wykorzystywany przez kilkanaście blogów, kilka wortali tematycznych. Przygotowane api do identyfikacji po md5 email-a, po nr gg, po loginie na tlen.pl (dwa ostanie opisane - nie przeze mnie na http://www.konnekt.info/forum
5) możliwość definiowania rożnych avatrów wg adresu strony

... zresztą zobaczcie sami.

Pozdrawiam
Sadu2
Hmm, jakoś nie przypadły mi te strony z całością po lewo. Wolę jak są wyśrodkowane.

Menu "Strona Główna....." powinno być według mnie troszke większe.

Grafika mi się podoba.

Ocena: 7/10
Moli
Jak napisał @Sadu2, ladniej wygląda serwis jak jest wycentrowany. Nie widzę zastosowania takiego serwisu. Jeśli chce wrzucić sobie obrazek to wrzucam na jakiś hosting. Co więcej proponuje mi ten serwis ?
andrzejmarek
Np. zobacz sobie appleblog.pl - tam właśnie jesteś identyfikowany na podstawie maila który podajesz i dzięki temu dodaawany jest avatar. Jest on też skalowany do wymiarów jakie dany serwis wyświetla.

Czyli w jednym miejscu wrzucasz avatar, a poźniej nie martwisz się o nić, komnetujac na blogach itd itp

Zdradze jeszcze, ze niedlugo avatars pojawi się prawdopodbnie w 2 komunikatorach (jednym dla windows, drugim dla MacOS X)

Pozdrawiam
kszychu
A jest możliwość dynamicznych avatarów?
andrzejmarek
Cytat(kszychu @ 1.02.2008, 09:45:23 ) *
A jest możliwość dynamicznych avatarów?

Jak mam rozumieć dynamiczne? Pewnie jak na razie nie ma, bo nawet nie mam pomysłu co możesz mieć na myśli. Ale wszystko jest do zrobienia... pytanie brzmi co zrobić winksmiley.jpg
kszychu
Jak nie wiesz o co chodzi, to poodświerzaj sobie tę stronę i popatrz na mój avatar.
skowron-line
Moim zdaniem strona bardzo ladna w istocie linki w menu powinny byc deko wieksze ale ogolnie bardzo fajna no i wysrodkowanie by sie tez przydal o
andrzejmarek
Cytat(kszychu @ 1.02.2008, 11:32:06 ) *
Jak nie wiesz o co chodzi, to poodświerzaj sobie tę stronę i popatrz na mój avatar.

Taki avatar nie spełniałby założeń identyfikacji usera właśnie po avatarze - inny za każdym pobraniem. Takiej funkcji nie planujemy. Planujemy jedynie możliwość umieszczenia na avatarze widgetow typu aktualnu status na gg, odliczanie do czegos, itp. Ale nie modyfikując samego tła avatara.

Pozdrawiam
kszychu
Cytat(andrzejmarek @ 1.02.2008, 16:40:59 ) *
Takiej funkcji nie planujemy.

No to widzę, że muszę się wziąć za rozwijanie mojego silniczka. Mam już kilka pomysłów... ;-)
bim2
dla mnie takie jakieś zajaskrawe to smile.gif

Co do avatarów, nie wiem czy to wypali tylko z bazą avatarów. Jakby były dynamiczne lub z jakiś serwisów dane (ala ubar.pl) może i bym z tego korzystał.

Mhh, aż się zastanawiam nad podobnym serwisem...tylko u mnie łatwiej było by to zrobić. smile.gif

6/10
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.