Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CMS]Dark Angel CMS by Marcio
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
marcio
Witam chcialbym pokazac robote wykonana w 6 dni jest to system cms(jednak nie taki gdzie sie dodaje wlasne podstrony etc..)

System ma kilka niedogodnien w sensie takim ze jest kilka rzeczy do dodania i do poprawienia(wiecej na ten temat w tresci news'a na stronie glownej tongue.gif )

Ogolnie wczoraj do 2.00 w nocy testowalem z kolega pod wzgledem bezpieczenstwa jednak nie sprawdzilismy wszyskiego bo brak czasu byl tylko jeden sql incjetion z zapisem dzisietnym apostrofu(%27) ktory juz nie dziala tongue.gif .Jesli ktos z was znajdzie cos ciekawego bylbym wdzieczny jakby ta osoba napisala na forum/gg/email w jakim miejscu znalazla blad etc...

Do cms chce jeszcze napisac forum na 100% i moze system pw+wyszukiwarka

Adres do cms'a: Kliknij tutaj
KONTO USER'A
Login: test
Pass: tester
KONTO ADMINA
Login: test2
Haslo: tester2
Milego testowania
Moli
Po co dajesz do oceny nie skończony skrypt ?
marcio
Powiedzmy ze jest skonczony zreszta brakuje tylko forum+system pw wiec mozna testowac chcialbym wiedziec czy jest bezpieczny etc a nie jak juz skoncze wszystko poprawiac

P.S a co teraz dawac cos nieskonczonego to przestepstwo??
Moli
No ale po co ? Ja ocenie jak bedzie skończony, bo później nie mam zamiaru drugi raz oceniać. To tak jak by architek oddał do oceny projekt budynku bez dachu.
marcio
Ale ze nie jestem architektem ani nie buduje budynku to mysle ze warto sprawdzic wczesniej i piszac nowy kod uzwazac na bledy ktore sie popelnialo w przeszlosci jak nie chcesz teraz oceniac to spoko ocenisz jak skoncze ale moze ktos oceni i sprawdzi pod kontem bezpieczenstwa tongue.gif
itsme
wystarczy opisac co masz nie musisz dawac takie COSIK do testowania skoro tam nic nie działa.
A to co działa to nazywamy NIC.

Miło że piszesz że starasz się uczyć że chcesz się rozwijać.
Ale nie pokazuj nam takiego czegoś.

Zrobiłeś kawał dobrej roboty ... ale to zaledwie 5% średniej jakości cmsa
conix
Dlaczego nazwałeś "to coś" cms'em?
Zalogować sie nieda, wiec założyłem nowe kont - dalej sie nieda bo pisze ze hasło złe.. zal haha.gif
Strona główna wygląda jak strona logowania
Ja w 2 dni napisałem wiecej...
-dodawanie/usuwanie artow
-dodawanie/usuwanie linkow w menu
-dodawanie/usuwanie newsow

A w php bawie sie od miesiaca.. ( z przerwami haha.gif)
Cysiaczek
W kodzie masz:
  1. <form method="post" action="/index.php"
  2. <table align="center">

Nie da się zalogować
marcio
Cytat
W kodzie masz:
HTML<form method="post" action="/index.php"
<table align="center">

Nie da się zalogować

Wczesniej tego nie bylo i wszystko dzialalo poprawilem

@Conix
Cytat
Dlaczego nazwałeś "to coś" cms'em?
Zalogować sie nieda, wiec założyłem nowe kont - dalej sie nieda bo pisze ze hasło złe.. zal haha.gif
Strona główna wygląda jak strona logowania
Ja w 2 dni napisałem wiecej...
-dodawanie/usuwanie artow
-dodawanie/usuwanie linkow w menu
-dodawanie/usuwanie newsow

A w php bawie sie od miesiaca.. ( z przerwami haha.gif

Jesli uzywasz IE to strona pod nim zle dziala zauwazylem to dopiero wczoraj bo na moim kompie mam FF wiec wszedlem od kompa mamy jdnak nie wiem czemu strona po IE zle dziala napewno cos z CSS a ogolnie skrypty php dobrze dzialaly chyba od przegladarki one nie zaleza smile.gif
Potem jesli chodzi o ilosc tego o napisalem to cos jednak napisalem wiecej niz ty podales dodawanie linkow etc nie ma bo oto w cms'ie nie chodzilo

Teraz mozecie testowac smile.gif

P.S dzieki za uwagi teraz jak znajde troche czasu napisze forum ale jak narazie jest malo czasu na nauke a co dopiero na programowanie
conix
Cytat
Potem jesli chodzi o ilosc tego o napisalem to cos jednak napisalem wiecej niz ty podales dodawanie linkow etc nie ma bo oto w cms'ie nie chodzilo

lol co to za cms bez takiej podstawy.. :/
Nie uzywam IE smile.gif Korzystam tylko z ff
marcio
Cytat
lol co to za cms bez takiej podstawy.. :/
Nie uzywam IE smile.gif Korzystam tylko z ff

To jak uzywasz FF to dobrze bo IE to shit smile.gif

Ogolnie jak dla mnie sa 2 typy cms'ow takie gdzie mozna calkowicie zarzadzac trescia np php-fusion czyli mozesz tworzyc podstrony/linki/kategorie etc... i takie gdzie mozesz zarzadzac trescia w 50% nie mozna robic rzeczy ktore wymienilem wczesniej czyli moj cms to standart potem moze dodawac pierdolki ale po
1.Nie chce mi sie i nie widzie takiej potrzeby
2.Malo czasu a cms'a pisze sam
3.Nie mysle zeby robic mu reklame i zatym idzie malo uzytkownikow tego cms'a czyli po co sobie utrudniac zycie mysle ze posluzy on tylko mi i kilku znajomym na tym jego reklama sie konczy smile.gif

P.S a dla takiej malej ilosci user'ow mojega "cms'a" to zawsze mozna cos dodac/zmodyfikowac recznie jak bedzie taka potrzeba a mysle ze jej nie bedzie tongue.gif
kwiateusz
Co nie zmienia faktu ze ja dalej zalogowac sie nie moge
marcio
Troche dziwne bo wszystkim moim znajomym dziala nie wiem zaraz zobacze powiem komus zeby przetestowal ale dzieki

Sprawdzilem rejestracja dziala link aktywacyjny dziala aktywowanie konta tez dziala logowanie tez jednak trzeba miec wlaczono obsluge COOKIE chyba logiczne jak nie to nie wiem czemu moze nie dzialac
specialplan
Podane haslo jest bledne

Nie moge sie zalogowac.
marcio
Tak z ciekawosci zapytam na jakie konto wchodzisz bo konta z pierwszego posta zostaly usuniete bo ludzie robili balagan i musze potestowac funckje mail na wszystkie servery tongue.gif wiec musuisz zalozyc konto a jak nie to nie mam pojecia innym dziala

Witam bo 3 tygodniach napisalem nowa wersje cms'a wiem ze dlugo ale nie mialem tyle czasu co na poczatku dlatego ze jest koniec roku i niestety trzeba sie uczyc nawet ze mi sie nie chce smile.gif

Ogolnie co sie zmienilo co dodalem co poprawilem
Poprawione:
*zostaly usuniete wszielkie(przynajmniej te co znalazlem z kolega) bledy Xss/html injection(mowia ze to to samo ale dla mnie nie)
*poprawilem kilka bledow przy wyswietlaniu danych z bazy poniewaz dublowalem htmlspecialchars i byly encje smile.gif
*Lepsza obsluga bledow

Dodane:
*System komenatrzy dla news'ow i artow
*Ksiega gosci(nie pamietam czy byla jak dawalem link)
*Wyszukiwarke
*Forum z mozliwoscia dodawania kategorii usuwania/blokowania tematow usuwanie/edytowanie postow
*inne pierdoly

Ogolnie mysle ze nie jest to jeszcze ostatnia wersja bo napewno beda jeszcze jakies poprawki moze bede jakies bledy/luki etc moze zmienie desogn jak mi tak powiecie moze cos dodam rozmyslalem nad system szablonow i chyba zrobie ale nie wiem czy warto ponadto ludzie spradzali logowanie/rejestracje i wszystko dziala wiec nie wiem co wam wczesniej nie dzialalo

Mam nadzieje ze jak ktos znajdze jakies bledy to je tu lub na gg zglosi fajnie by bylo gdybyscie zamiast tylko krytykowac pomoc tworzyc w sensie pisac co zmienic co dodac co poprawic etc a ja zobacze co da sie zrobic myslalem tez nad zmiana kolorow zrobic black&lime sprawdzalem na localu ciekawie wyglada smile.gif

Konto user'a
Login: uw_test
Haslo: uw_test

Jak ktos chce potestowac konto admina prosze pisac tongue.gif

P.S link do cms'a w pierwszym poscie

P.S2 moge dodac ze widzialem jak strona wyglada po IE i jest brzydka powiekszona etc ogolnie nie wiem jak z funkcjonalnoscia pod IE jest wiec moze nie dzialac ale pod FF wszystko dziala w 100% pod Opera chyba tezz

W sumie to wiedzialem ze strone mozna rozjechac tylko nie wiem jak zrobic automatycze lamanie lini moze ktos podpowie??
l0ud
Cytat
W sumie to wiedzialem ze strone mozna rozjechac tylko nie wiem jak zrobic automatycze lamanie lini moze ktos podpowie??

Użyj wordwrap() smile.gif Uważaj tylko, żeby nie 'pociąć' linków.
http://pl2.php.net/manual/pl/function.wordwrap.php

Swoją drogą forum jest bardzo nieczytelne. Mógłbyś dodać trochę kolorów i zrobić jakiś układ, bo tak to bardzo ciężko się połapać.
marcio
@skowron-line o tym tez wiedzialem jednak ze mam to troche zle "zaprojektowane musialbym kombinowac jednak raczej poprawie"

@loud zaraz zobacze czy dziala

@loud chyba o niczym nie zapomnailem chyba wszystko poprawione encje tez usunolem bo gdzie nie gdzie jeszcze dublowalem ale mam jeszcze jedno pytanie mam taki kod:
  1. function phpcode($code){
  2.  
  3. if(!$code) return;
  4.  
  5. $code[1]=trim($code[1]);
  6. $code[1]=html_entity_decode($code[1]);
  7. $code[1]=str_replace('<br />','',$code[1]);
  8.  
  9. if(substr($code[1], 0,5) != '<?php' && substr($code[1], -2) != '?'.'>') $code[1] = '<?php ' .$code[1]. ' ?>';
  10. if(substr($code[1], 0,5) != '<?php') $code[1] = '<?php '.$code[1];
  11. if(substr($code[1], -2) != '?'.'>') $code[1] .= ' ?'.'>';
  12.  
  13. $kod=highlight_string($code[1], TRUE);
  14. //$kod=str_replace(array($sys[0],$sys[1]),array('<code><font color="#000000">','</code>'),$kod);
  15. $ret='<pre style="background-color:#D7D7D7; border: 1px solid black;">'.$kod.'</pre>;
  16. return $ret;
  17. }

Funckja koloruje skladnie php
I tu kawalek bbcode
  1. <?php
  2. function bbcode($zmien) {
  3. $zmien = htmlspecialchars(trim($zmien));
  4. $zmien = preg_replace_callback("#[php](.*?)[/php]#si", "phpcode", $zmien);
  5. return $zmien;
  6. }
  7. ?>

Tylko ze jak mam kod to sie dzieja 2 rzeczy dodaje dodatkowe <Br> czyli jak mam kod
  1. <?php
  2. echo('sdsd');
  3. ?>

To mi niedosc ze doda dodatkowe nowe linie to jeszcze usuwa ' normalnie < i > i " dzialaja ale ' usuwa kombinowalem ale nic moze pomorzesz?
tak wyswietla
  1. <?php
  2.  
  3.  echo(sdsd);
  4.  
  5.  ?>

Nie wiem cos sie znowu zmienilo cos dodalem etc jak chcecie oceniajcie bo widze ze duzo chetnych nie ma tongue.gif a tak btw co by jeszcze dodac bo juz sam niewiem smile.gif
LOGIN: uw_test
HASLO: uw_test

Witam bo dlugiej pracy i przerwie przedstawiam najnowasza wersje CMS mysle ze ostatnia wersja beta chyba ze powiecie zebym cos dodal zmienilo sie w nim bardzo duzo rzeczy zaczynajac od design konczac na funkcjonalnosc dodalem

*Forum
*Graficzny panel admina
*Edytowanie styli css online
*Dodawanie avatrow
*Dodalem token w rejestracji zeby sie troche zabezpieczyc wiem ze wspanialy to on nie jest
*Przegladanie cudzych profilow
*Status innych stron
*Dodalem nowe kategorie user'ow wczesniej byl tylko User/Admin teraz jest User/Vip/Moderator/Admin
*Do tego opcje forum jak i dodawanie nowych kategori dla wszystkich lub dla zasluzonej grupy z panelu admina
*Zoptymalizowalem logowanie
*Poprawilem kilka bugow
*Wiele innych juz nie pamietam

Ogolnie tutaj jest caly spis funckjio o ktorych pamietam

User:
*Info o userz'e
*Pisanie artow
*Pisanie tematow na forum
*Opowiadanie w tematach na forum
*Dosyc fajny system pw ale nie taki jak php-fusion czy tutaj
*Edycja wlasnego profilu
*Dodawanie avatrow lub jest default avatr
*Zmiana hasla
*Pisanie komentarzy dla art'ow i news'ow
*Wpisywanie sie do ksiegi
*Wyszukiwanie w ksiedze gosci/komentarzach/Artach/News'ach/Forum tematy/Forum posty
*Zapomniane haslo

Vip:
*moze to samo co user lecz ma dostep do dodatkowego forum tylko dla Vip/Mod/Admin i ma inny kolor i prefiks smile.gif

Mod:
*To samo co Vip
*+ moze dodawac news'y
*Moze moderowac forum/komentarze/ksiege gosci

Admin:
*Info o userz'e
*Pisanie artow
*Pisanie tematow na forum
*Opowiadanie w tematach na forum
*Dosyc fajny system pw ale nie taki jak php-fusion czy tutaj
*Edycja wlasnego profilu
*Zmiana hasla
*Pisanie komentarzy dla art'ow i news'ow
*Wpisywanie sie do ksiegi
*Wyszukiwanie w ksiedze gosci/komentarzach/Artach/News'ach
*Usuwanie user'ow
*Banowanie user'ow
*Odbanowywanie user;ow
*Dodanie user'a do grupy Vip
*Dodawanie kategorii forum dla wszystkich lub tylko dla zasluzonych (Vip/Mod/Admin)
*Usuwanie tematow
*Blokowanie tematow
*Edycja postow z forum
*Usuwanie postow z forum
*Usuwanie wpisow z guest'a
*Usuwanie komenatarzy art'ow/news'ow
*Dodawanie news'ow
*Edycja news'ow
*Usuwanie news'ow
*Usuwanie art'ow
*Edycja art'ow
*Dodawanie user'ow z prawami user'a/Admina
*Przegladanie profilow
*Edycja css online
*Etc juz nie pamietam

Zmienilem kolor i prefiks kazdej grupy

Ponadto zabepiczylem bardziej rejestracje jak i Zapomniane haslo generujac nie 6 znakowy kod tak jak wczeniej a 20 znakowy

Zwiekszylem tez szybkosc logowania smile.gif

Konto
Login: uw_test
Haslo: uw_test

Prosze nie zmieniac hasla jak jakis geniusz tak zrobil bo nie kazdemu cche sie zakladac konto i potem ludzie nie testuja smile.gif

Oczywiscie wszelkie bledy ktora ja lub inni znalezli zostaly zalatane jak ktos cos znajdzie prosze pisac mozliwe ze cos bedzie bo dodalem bardzo duzp rzeczy tyum bardziej jak dodawalem grupy user'ow wiec moze cios zamotalem smile.gif

Hmm dodalem 2 nowe rzeczy jak narazie tylko na glownej stronie zeby wiedziec czy sie podoba chodzi o to ze jest shout box w lewym menu i w prawym na samym dole znajduja sie ostatnie 5 tematow z dzialow dostepmych dla wszystkich chcialbym opinie czy dobrze ze to dodalem czy sie przyda jesli tak dodam to do niektorych podstron mysle ze tak gdzie trzeba czytac shout jest zbedny bo bedzie rozpraszac co o tym myslicie?

Nowa wersja wszsytko w news'ie na stronie

Witam mam nadzieje ze Admin/Mod nie wezma tego jako odkopywanie tematu jednak po co zakladac nowy powoli powoli projekt idzie do przodu poniewaz teraz kodze tez w C smile.gif

Ogolnie www.marcio.szu.pl
konto testowe uw_test log i pass

Az tak duzo sie nie zmienilo ale poprawilem bardzo wazna luke w pw dodalem system ostrzezen do tego sa pochwaly na forum dodalem ogladanie warn'ow jest wyszukiwarka na glownej stronie poprawilem kilka bledow i dzis napisalem cos nom cos dosyc przydatnego

Po 10 nieudanych probach logowania sie na dane konto konto zostaje zbanowane na 2h mysle ze pomoze to przeciwko brute-force smile.gif i w ogole sie przyda zawsze rozmyslac co mozna dodac i dodaje biggrin.gif

P.S musze jeszcze poprawic stronnicowanie na forum bo nie dziala tak jak powinno juz 7dni szukam bledu i nic a wszedzie indziej dziala oprocz tego dodalem tez wybieranie sortowania w systemie uzytkownikow

Aha reszta rzeczy napisana w tresci news'a nie chce mi sie wszystkiego tu pisac smile.gif zasmiecie tylko ogolnie jest tez galeria
empathon
Kolorowanie plików php: highlight_file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Parser BB Code: PEAR::HTML_BBCodeParser

Nie ma to jak wynajdywać koło na nowo.
marcio
EDIT:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.