@skowron-line o tym tez wiedzialem jednak ze mam to troche zle "zaprojektowane musialbym kombinowac jednak raczej poprawie"
@loud zaraz zobacze czy dziala
@loud chyba o niczym nie zapomnailem chyba wszystko poprawione encje tez usunolem bo gdzie nie gdzie jeszcze dublowalem ale mam jeszcze jedno pytanie mam taki kod:
function phpcode($code){
if(!$code) return;
$code[1]=trim($code[1]);
$code[1]=html_entity_decode($code[1]);
$code[1]=str_replace('<br />','',$code[1]);
if(substr($code[1], 0,5) != '<?php' && substr($code[1], -2) != '?'.'>') $code[1] = '<?php ' .$code[1]. ' ?>';
if(substr($code[1], 0,5) != '<?php') $code[1] = '<?php '.$code[1];
if(substr($code[1], -2) != '?'.'>') $code[1] .= ' ?'.'>';
$kod=highlight_string($code[1], TRUE);
//$kod=str_replace(array($sys[0],$sys[1]),array('<code><font color="#000000">','</code>'),$kod);
$ret='<pre style="background-color:#D7D7D7; border: 1px solid black;">'.$kod.'</pre>;
return $ret;
}
Funckja koloruje skladnie php
I tu kawalek bbcode
<?php
function bbcode($zmien) {
return $zmien;
}
?>
Tylko ze jak mam kod to sie dzieja 2 rzeczy dodaje dodatkowe <Br> czyli jak mam kod
<?php
?>
To mi niedosc ze doda dodatkowe nowe linie to jeszcze usuwa ' normalnie < i > i " dzialaja ale ' usuwa kombinowalem ale nic moze pomorzesz?
tak wyswietla
<?php
?>
Nie wiem cos sie znowu zmienilo cos dodalem etc jak chcecie oceniajcie bo widze ze duzo chetnych nie ma

a tak btw co by jeszcze dodac bo juz sam niewiem

LOGIN: uw_test
HASLO: uw_test
Witam bo dlugiej pracy i przerwie przedstawiam najnowasza wersje CMS mysle ze ostatnia wersja beta chyba ze powiecie zebym cos dodal zmienilo sie w nim bardzo duzo rzeczy zaczynajac od design konczac na funkcjonalnosc dodalem
*Forum
*Graficzny panel admina
*Edytowanie styli css online
*Dodawanie avatrow
*Dodalem token w rejestracji zeby sie troche zabezpieczyc wiem ze wspanialy to on nie jest
*Przegladanie cudzych profilow
*Status innych stron
*Dodalem nowe kategorie user'ow wczesniej byl tylko User/Admin teraz jest User/Vip/Moderator/Admin
*Do tego opcje forum jak i dodawanie nowych kategori dla wszystkich lub dla zasluzonej grupy z panelu admina
*Zoptymalizowalem logowanie
*Poprawilem kilka bugow
*Wiele innych juz nie pamietam
Ogolnie tutaj jest caly spis funckjio o ktorych pamietam
User:
*Info o userz'e
*Pisanie artow
*Pisanie tematow na forum
*Opowiadanie w tematach na forum
*Dosyc fajny system pw ale nie taki jak php-fusion czy tutaj
*Edycja wlasnego profilu
*Dodawanie avatrow lub jest default avatr
*Zmiana hasla
*Pisanie komentarzy dla art'ow i news'ow
*Wpisywanie sie do ksiegi
*Wyszukiwanie w ksiedze gosci/komentarzach/Artach/News'ach/Forum tematy/Forum posty
*Zapomniane haslo
Vip:
*moze to samo co user lecz ma dostep do dodatkowego forum tylko dla Vip/Mod/Admin i ma inny kolor i prefiks

Mod:
*To samo co Vip
*+ moze dodawac news'y
*Moze moderowac forum/komentarze/ksiege gosci
Admin:
*Info o userz'e
*Pisanie artow
*Pisanie tematow na forum
*Opowiadanie w tematach na forum
*Dosyc fajny system pw ale nie taki jak php-fusion czy tutaj
*Edycja wlasnego profilu
*Zmiana hasla
*Pisanie komentarzy dla art'ow i news'ow
*Wpisywanie sie do ksiegi
*Wyszukiwanie w ksiedze gosci/komentarzach/Artach/News'ach
*Usuwanie user'ow
*Banowanie user'ow
*Odbanowywanie user;ow
*Dodanie user'a do grupy Vip
*Dodawanie kategorii forum dla wszystkich lub tylko dla zasluzonych (Vip/Mod/Admin)
*Usuwanie tematow
*Blokowanie tematow
*Edycja postow z forum
*Usuwanie postow z forum
*Usuwanie wpisow z guest'a
*Usuwanie komenatarzy art'ow/news'ow
*Dodawanie news'ow
*Edycja news'ow
*Usuwanie news'ow
*Usuwanie art'ow
*Edycja art'ow
*Dodawanie user'ow z prawami user'a/Admina
*Przegladanie profilow
*Edycja css online
*Etc juz nie pamietam
Zmienilem kolor i prefiks kazdej grupy
Ponadto zabepiczylem bardziej rejestracje jak i Zapomniane haslo generujac nie 6 znakowy kod tak jak wczeniej a 20 znakowy
Zwiekszylem tez szybkosc logowania

Konto
Login: uw_test
Haslo: uw_test
Prosze nie zmieniac hasla jak jakis geniusz tak zrobil bo nie kazdemu cche sie zakladac konto i potem ludzie nie testuja

Oczywiscie wszelkie bledy ktora ja lub inni znalezli zostaly zalatane jak ktos cos znajdzie prosze pisac mozliwe ze cos bedzie bo dodalem bardzo duzp rzeczy tyum bardziej jak dodawalem grupy user'ow wiec moze cios zamotalem

Hmm dodalem 2 nowe rzeczy jak narazie tylko na glownej stronie zeby wiedziec czy sie podoba chodzi o to ze jest shout box w lewym menu i w prawym na samym dole znajduja sie ostatnie 5 tematow z dzialow dostepmych dla wszystkich chcialbym opinie czy dobrze ze to dodalem czy sie przyda jesli tak dodam to do niektorych podstron mysle ze tak gdzie trzeba czytac shout jest zbedny bo bedzie rozpraszac co o tym myslicie?
Nowa wersja wszsytko w news'ie na stronie
Witam mam nadzieje ze Admin/Mod nie wezma tego jako odkopywanie tematu jednak po co zakladac nowy powoli powoli projekt idzie do przodu poniewaz teraz kodze tez w C

Ogolnie www.marcio.szu.pl
konto testowe uw_test log i pass
Az tak duzo sie nie zmienilo ale poprawilem bardzo wazna luke w pw dodalem system ostrzezen do tego sa pochwaly na forum dodalem ogladanie warn'ow jest wyszukiwarka na glownej stronie poprawilem kilka bledow i dzis napisalem cos nom cos dosyc przydatnego
Po 10 nieudanych probach logowania sie na dane konto konto zostaje zbanowane na 2h mysle ze pomoze to przeciwko brute-force

i w ogole sie przyda zawsze rozmyslac co mozna dodac i dodaje

P.S musze jeszcze poprawic stronnicowanie na forum bo nie dziala tak jak powinno juz 7dni szukam bledu i nic a wszedzie indziej dziala oprocz tego dodalem tez wybieranie sortowania w systemie uzytkownikow
Aha reszta rzeczy napisana w tresci news'a nie chce mi sie wszystkiego tu pisac

zasmiecie tylko ogolnie jest tez galeria