Pierwsze co zrobiłem po wejściu na stronę, to klikam w te "x", aby zamknąć reklamę. A to nie reklama, tylko lay taki - niespodzianka

Grafika trochę przytłacza - większość zajmuje zdjęcie i napis "konkurs..." - ja bym to zmniejszył i przesunął bardziej do góry - powiększyłbym menu, zwłaszcza hover (menu sprawia wrażenie ściśniętego, a cały lay ma luźną, swobodną koncepcję), ograniczyłbym przestrzeń nad menu, z kolei pod stopką jest duża, pusta przestrzeń. Te "statystyki, zaloguj" etc dałbym gdzieś w stopkę i czcionką mało kontrastującą z tłem.
W treści trochę ubogo - warto tam dać jakiś nagłówek - świetny byłby ten kwiatek, co jest na aparacie - pasowałby w lewy, górny róg treści.
Co do galerii to faktycznie - strona główna, strona z miniaturkami i strona z fotką wygląda inaczej - warto by nad tym popracować. Są drobne uchybienia - przydałby się title albo jakiś drobny tekst "kliknij, by dodać fotkę" etc. Przydałoby się porcjowanie miniaturek, bo wolno się ładują, wkurzające jest, że żeby obejrzeć zdjęcie trzeba ciągle przewijać stronę w dół - a wystarczyłoby podnieść o jakieś 50-100 pikseli.
Mi się lay bardzo podoba, choć kod mógłby być lepszy - nie wiem czemu drażni mnie, jak ktoś podaje wartości atrybutów raz w "", a raz w '' - najlepiej używać tylko cudzysłowów.