Cytat
Podzielnoje smatry to naprawde taki blad?
Tworzenie nowych instancji klasy to dodatkowe obciążenie. W dodatku, gdy w ogóle nie korzysta się z 'możliwości' jakie dają dwie lub więcej instacji jest to zbyteczne obciążenie.
Cytat
Ty nie lubisz tak, ja lubie, dla mnie wszystko jest przejrzyste.
Ale tutaj nie chodzi o "lubienie/nie lubienie" tylko o to jakie korzyści się otrzymuje z danego rozwiązania. Tu nie ma żadnych...
Cytat
Czy jesli nie preferuje twojej metody, to zaraz zle?
Nawet nie znasz 'mojej metody' (ona zresztą w ogóle nie opiera się o Smarty) więc proszę bez takich komentarzy. Zresztą czy ja gdzieś napisałem, że ma być "po mojemu"?
Cytat
Nie może być all w 1 smarcie bo srodek się zmienia(z 2 kolum na 1).
Ale jedną instancją klasy możesz wyświetlić kilka szablonów - nie widzę problemu z tym.
Cytat
Klasa "strona" zawiera wszystkie funkcje, komunikaty.
I to jest podstawowy błąd... klasy nie mają służyć jako "paczki" dla funkcji...
Cytat
Przykład : tablica[3][15](będziesz pamietał do czego to?... nie pisz mi tablica['glowna']['blad1'] jest krótsze )
$klasy->glowna->art_add->$blad1 wygląda bardzo przejrzyście.
Powiedzmy, że jeżeli chodzi o przejrzystość to jest to pojęcie względne. Ale klasa przechowywująca jedynie komunikaty? To się mija z ideą OOP.
Cytat
Użyłem klas by trochę poćwiczyć ich wykorzystanie, oswoić się z nimi.
Zdecydowanie lepiej się z nimi oswoisz czytając kody innych programistów - którzy mają nieco większe pojęcie n/t OOP

Cytat
Z tymi ortami, to już nie wkur... ! Bez jaj, gdzie Wy tam widzicie tą masę ortów? Ok, kilka literówek się trafi, są wyszukiwane i poprawiane!
O kilka literówek za dużo
PS. Walidator jest tylko w stanie sprawdzić poprawność składniową kodu - ale o semantyce czy dostępności nie ma mowy...
PS2. Żeby nie było - w żadnej mojej wypowiedzi nie ma złośliwości...