sennin
3.04.2008, 21:07:49
Tworzę nieco większy projekt, oparty na AJAXie i pojawia mi się bardzo dziwny problem w mojej ulubionej przeglądarce (tak to była ironia;)). Mianowicie raz na kilka, czasem kilkanaście odpaleń strony nie wyświetla się nic. Innym razem z kolei, wszystko się wyświetla, ale przeglądarka po wyświetleniu całej strony, nadal próbuje coś zaciągać z serwera, pasek postępu ładowania strony włącza się i powoli idzie od jednej kreski wzwyż. Wiem, że to trochę ograniczone wskazówki, ale nie mogę wkleić kodu, gdyż jest go za dużo, a w przybliżeniu nawet ciężko mi stwierdzić miejsce problemu (zresztą gdybym je znalazł, to bym problem rozwiązał). Proszę o jakieś wskazówki, co może być tego powodem. Czy to może być jakaś nieskończona pętla w js? Ale jeśli by to była jakaś pętla, to i firefox by się wysypał, tak sądze:/ Może to przez dodawanie za wielu elementów do struktury strony poprzez interfejs DOM?
Jesteś pewny, że nie używasz kompresji gzip? Starsze wersje IE mogą mieć z tym problemy (które tak się objawiają), jak nie wyślesz odpowiednich nagłówków.
Co do niepewnego pasku statusu w przeglądarce, kilka razy już się z tym spotkałem nawet w firefoxie, ale nie znalazłem konkretnego uzasadnienia.
sennin
3.04.2008, 21:46:37
To jest IE w wwersji 7, co mnie najbardziej dziwi:/ A IE7 by sobie z nią poradził (mam nadzieje;))