Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Mój nowy portal
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Babcia@Stefa
@edit
Ocena portalu zakończona winksmiley.jpg
Widzę że nie jest zbyt wysoka, ale portalu nie usunę - zawsze ktoś może go znaleźć w google i jakoś wykorzystać.
Zostanie on jaki jest, i zacznę bardziej rozwijać Filmotekę (Temat: WWW Filmoteka FLV)

Widzę że dużo ludzi ciągnie do tematów które można krytykować niż do tych w których można coś mądrego napisać... - w filmotece (w ciągu tygodnia lub dwóch chyba jest mniej odwiedzin tematu niż w tym który ma jeden dzień ;o)

Dziękuję, Babcia@Stefa
bim2
Eee, nieprzydatne według mnie. Nie pobije to innych serwisów no ale cóż.

Co do wyglądu, brzydki. Nie pasuje logo do całości. "Szukaj w internecie" nie widać prawie. Ogólnie serwis nieprzydatny i robiony tylko, żeby robić.
l0ud
Nie wiem czy to zauważyłeś, ale kodowanie jest niepoprawne.
Babcia@Stefa
Zauważyłem... ale cóż na localhoscie miałem ustawione w .htaccess na ISO-8859-2 i nie było krzaczków.
Po uploadzie na serwer zauważyłem krzaczki - to raczej wina serwera, muszę to naprawić..

@bim2

Ty lepiej nawet nie wchodź do mojich tematów na forum.
Sam jesteś bezużyteczny --zamoderowane--
Potrafisz tylko kraść cudze pomysły i realizacje.

- Stworzyłem portal "Filmoteka FLV" do pobierania filmów - --zamoderowane-- pomysł z pobieraniem zakładkowym, skopiowałeś obrazek (tło paneli), twoja strona obsługuje tylko portale które moja obsługuje - dokładnie tak.

--zmoderowane--

Dziękuję, Babcia@Stefa
l0ud
Widać, że trochę szybko robione i są błędy. Prawie wszystko 'w budowie' i w logo: "Ściągaj pliki z globalnYego internetu" winksmiley.jpg
LonelyKnight
@Babcia@Stefa - spokojnie smile.gif panowie smile.gif nie wiem jak to było między wami ale na public'u tak sobie jechać to nieładnie ;-) Wracając do strony to faktycznie nie ma szału ;-) Niedopracowane i brzydki kod.
bim2
GNIDa mówi, że serwis ten jest naprawdę niepotrzebny. Każdy może wejść w google i wyszukać, zresztą jest wiele for, gdzie one udostępniaja pliki na serwisach do uploadu. Wyszukałem gta san andreas i pisze że nie znalazło nic. Ehhh. Szkoda gadać. Ja skopiowałem? Od ciebie? Nie będę nawet się kłócił ale zobacz ile tego w necie jest Panie Babcia. Zresztą twoj portal nie oferował konwersji na .avi i najlepsze, że mi nie działał.
marcio
E tam czasami zjeba* kogos trzeba smile.gif ogolnie ja nie widze jak bym mial to uzyac skoro jest google ale znowu pokazalowes sobie ze jestes w stanie cos napisac to jest najwazniejsze kij z tym czy ktos bedzie uzywal
Cysiaczek
@Babcia@Stefa - możecie się wyzywać, ale prywatnie. Jeszcze raz nazwiesz kogoś publicznie złodziejem bez pokrycia, to inaczej pogadamy. To jest pomówienie.
Babcia@Stefa
Przepraszam za wyzwiska publiczne smile.gif

-- Piszcie tu zauważalne błędy, wszystkie poprawię;
Wiem o złym kodowaniu, błędzie w logu.

Dziękuję, Babcia@Stefa
Piniek
sam portal mi do gustu nie przypadł bo wydaje sie troche nie potrzebny do tego samego mozna dojsc wpisując komendę w googl-u, jednak brawa za zacięcie to pisania portali, zawsze poszerza to twoja wiedze z programowanie etc..

Pozdrawiam Piniek ;]
Kildyt
No i od razu zmiana tonu rozmowy smile.gif

Moim zdaniem powinieneś wziąć się za jakiś bardziej ambitny projekt i na prawdę nauczyć się poprzez praktykę co to jest pisanie rozbudowanych stron. No nie wiem, może strona o grach, hmm albo taka rozbudowana lista na której będą fora podzielone na kategorie i do tego komentarze, oceny. blkjgjbsfbfbg kurka, no dobra a bierz sobie ten pomysł tongue.gif hehe (właśnie teraz na niego wpadłem, ciekawy smile.gif )
Moli
Szukałem kilku popularnych wyrażeń i za każdym razem nic nie znalazło. Serwis nie potrzeny, zrobiony aby coś zrobić
Ocena: 0.
kolab
No bo to wczesna beta . Funkcja wyszukiwania dostanie dodana pozniej winksmiley.jpg
maskelyn
Nic na tej stronie nie działa. Nie ma co oceniać.
punkomuzykant
powiem krótko
byzydura biggrin.gif zrób lepiej jakąś fajną stronkę o kapelce czy coś bo to raczej nikomu się nie przyda
Babcia@Stefa
Cytat(Kildyt @ 7.04.2008, 20:27:47 ) *
No i od razu zmiana tonu rozmowy smile.gif

Moim zdaniem powinieneś wziąć się za jakiś bardziej ambitny projekt i na prawdę nauczyć się poprzez praktykę co to jest pisanie rozbudowanych stron. No nie wiem, może strona o grach, hmm albo taka rozbudowana lista na której będą fora podzielone na kategorie i do tego komentarze, oceny. blkjgjbsfbfbg kurka, no dobra a bierz sobie ten pomysł tongue.gif hehe (właśnie teraz na niego wpadłem, ciekawy smile.gif )

Co masz konkretnie na myśli? smile.gif
Raczej gry mnie nie interesują..
Może mm... strona do pomniejszania rozdzielczości w grach java na komórkę oraz do pomniejszania obrazków (wiem każdy to potrafi ale można szybko i dokładnie przez WWW)?

Do końca tygodnia postaram się coś spróbować z tymi grami java winksmiley.jpg - wiem jak można pomniejszyć, tylko obsługa rar/zip potrzebna będzie winksmiley.jpg

Dziękuję, Babcia@Stefa
bim2
To też taki mniejszościowy projekt smile.gif Może zrób sobie jakieś forum fajne? Uzywam myBB czy coś tam, a własne forum nie jest trudne do zrobienia. :] I wiem, że akurat ty posiadasz zdolności.

Co do zip/rar, w manualu opisali jak to używać i to ładnie działa na standardowych serwerach snitch.gif
Kildyt
Takie zmniejszanie, kompresja czy coś tam jeszcze to są takie pierdoły na które użytkownik rzadko wchodzi i gdy zrobi to co miał zrobić to zamyka tą stronę.
Nie zajmuj się takimi małymi projektami. Napisz jakiś na prawdę rozbudowany skrypt, a nie coś w stylu prostych kodów na których uczymy się w szkole gimnazjalnej.
bim2
Szkole gimnazjalnej.... Chyba mówiłeś coś o formatowaniu tesktu w wordzie ;| Nic nie ma o programowaniu, a jak pokazałem włąsnego Frameworka babka spytała się czy używam cuteNews :/

Najlepiej napisz dla siebie, jakiś CMSik na początek, albo jak pisze forum smile.gif Nie jest trudne, sam powolutku pisze, ale mało rozbudowane na potrzebny pewnego projektu OTS.
l0ud
Cytat
albo jak pisze forum smile.gif Nie jest trudne,

Wierz mi, że jest smile.gif Żmudna zabawa na co najmniej miesiąc, w zależności od stopnia zaawansowania.
bim2
Zalezy co już masz i czy już kiedyś pisałeś snitch.gif Żmudna żmudną, ale to nie znaczy że jes trudne. Jedynie obmyślić trzeba jakoś ładnie sprawdzanie przeczytane/nie przeczytane. Ale ja userów juz miałem, bbcode, themy itd. miałem. Sam szkielet tylko dpoisać musiałem :] Miesiąc z przerwami i już mam działające forum, ale bez moderacji haha.gif
Piniek
programowanie na siłę nie ma najmniejszego sensu, niech stworzy to co my sie podoba i do czego ma natchnienie wtedy bedzie wiadomo ze zrobi to najlepiej jak potrafił winksmiley.jpg Zawsze mowie ze programowanie jest jak pisanie wierszy trzeba miec natchnienie oczywiście z czasem nabierasz doświadczenia i tak jak poeta nie musi znajdować rymów etc... tak tobie wszystkie rozwiązania przychodzą z łatwością ;]

HeHe ;] to takie moje przemyślanina haha.gif no to kto sie ze mna zgadza questionmark.gif
marcio
Bez moderacji tzn??
Ja napisalem forum w 3-4 dni moze troche niedopracowane ale mala modernizacje ma smile.gif
bim2
Bez moderacji czyli reportowanie postów, ostrzeżenia, banowanie (choć to bardziej klocek userów). No forum około tydzień, ale razem z dodawaniem działów itd. Późniejszy miesiąc to w sumie poprawki designu i komponowanie z resztą systemu (na potrzeby unikalnego projektu).

Natchnienie, ja nigdy nie mam haha.gif Tzn. jak coś mi się spodoba to robie to z chęcia a jak nie to i tak się do tego zabieram ale ociążale snitch.gif

Co do tego miesiąca, to 1h dziennie, bo szkoła :/
Babcia@Stefa
Jeśli już mówicie o pisaniu forum to nie ma szans na jakiś dobry skrypt wśród MyBB, PHPBB...
Te dwa skrypty to jedne z najpopularniejszych z wszystkich skryptów PHP smile.gif

Nie ma co konkurować z tym co już jest winksmiley.jpg
Najlepiej wpaść na jakiś unikalny pomysł - przykładem forum, blog które łączy się z inną swoją kopią, to znaczy jest przekaz informacji
między różnymi forami/blogami na tym samym silniku winksmiley.jpg

Jest wiele pomysłów lecz mi nic nie przychodzi narazie winksmiley.jpg
Myślę żeby tak napisać portal który pobiera pliki z serwisów typu Wapster.pl i przechowuje te pliki na określony czas + konwerter plików java 2 micro edition.

Co do tego "większego" projektu to nie mam pomysłu...
Mam kolegów którzy mają głowę pełną pomysłów - zapytam się ich (jeden zna chyba podstawy PHP + podstawy OOP - OOP chyba ;p) ;]
Narazie jak mówię chce napisać portal który bez problemów pobiera dzwonki, gry itp. z wapstera i innych popularnych serwisów smile.gif

Dziękuję, Babcia@Stefa
LonelyKnight
Wapstera? Przecież tam jest wszystko płatne (?) Uważaj żeby się nie przejechać, bo jak będziesz omijał ich system płatności to możesz mieć problem...
l0ud
Cytat
Jeśli już mówicie o pisaniu forum to nie ma szans na jakiś dobry skrypt wśród MyBB, PHPBB...
Te dwa skrypty to jedne z najpopularniejszych z wszystkich skryptów PHP

No racja, że samemu prawdopodobnie nie napiszesz nic lepszego od gotowych i rozbudowanych rozwiązań typu phpBB, punBB (tutaj nie byłbym taki pewny), SMF a tym bardziej IPB albo VB, ale zawsze można dla zabawy i doświadczenia podjąć się takiego projektu smile.gif Zawsze będziesz miał satysfakcję że napisałeś coś ambitnego od podstaw, a jak zrobiłeś to dobrze to może do projektu dołączy się jakieś grono osób i coś się rozwinie winksmiley.jpg Zauważ że nie istnieje jeszcze żaden w pełni polski, funkcjonalny skrypt tego typu.
Babcia@Stefa
Cytat(l0ud @ 8.04.2008, 18:46:07 ) *
No racja, że samemu prawdopodobnie nie napiszesz nic lepszego od gotowych i rozbudowanych rozwiązań typu phpBB, punBB (tutaj nie byłbym taki pewny), SMF a tym bardziej IPB albo VB, ale zawsze można dla zabawy i doświadczenia podjąć się takiego projektu smile.gif Zawsze będziesz miał satysfakcję że napisałeś coś ambitnego od podstaw, a jak zrobiłeś to dobrze to może do projektu dołączy się jakieś grono osób i coś się rozwinie winksmiley.jpg Zauważ że nie istnieje jeszcze żaden w pełni polski, funkcjonalny skrypt tego typu.

Ale i tak kto by używał tego forum, jak można ściągnąć "najlepszy" MyBB, phpBB, punBB?, IPB, vBulletin itp...
Pomyślałem żeby napisać uniwersalną listę serwerów to znaczy duży skrypt PHP do listy serwerów różnych gier, programów (nawet apache można ;p).
W tej liście można by było obsługę różnych serwerów stworzyć jako pluginy (wtyczki) - przez to lista nadawała by się do wszystkich programów/gier bo do każdego programu/gry by się ściągało osobny "sterownik".

Dziękuję, Babcia@Stefa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.