Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ucinanie tekstu w polu select pod FF
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
phpion
Witam,
mam pewien dziwny problem. Mam stworzone zależne 3-poziomowe selecty. Wybór wartości z jednego powoduje przeładowanie zawartości następnego.
Pod FF pojawia się dziwny problem z ucinaniem tekstu w select'ie po wyborze danej opcji. Przykładowo: wybieram pozycję "HIT Platformowe" i po jej wyborze na liście widać napis "HIT Platform" :| Wybierając dalej "Panasonic" zmienia się on na "Panas"...
Pozwoliłem sobie nagrać filmik demonstrujący owe zjawisko:
http://phpworkstation.com/selecty/
Pod Operą i IE wszystko jest w porządku, natomiast te cuda dzieją się pod FF. Dodatkowo czasem wartość pola nie jest ucinana, a po prostu czyszczona - pole wygląda na puste.
Czy ktoś spotkał się z takim zachowaniem?
Prosiłbym o pomoc,
pion

// EDIT /////

Problem częściowo rozwiązany. Zauważyłem, że zawsze ucinane jest do długości pierwszego elementu na liście. W związku z tym dałem jako pierwszy option "Wybierz element z listy..." co pomogło. Jednak nadal niektóre elementy znikają po wybraniu (nie ma tego na filmiku) - po prostu pole select staje się "puste".

Pochopna edycja - elemety nadal są ucinane sad.gif

Udało mi się natomiast rozwiązać problem ze znikającymi wartościami: okazało sie, iż jest to spowodowane bugiem w FF. Może komuś się przyda:
http://www.digital-transition.com/archives...own-in-firefox/

Kolejna pochopna decyzja - raz elementy znikają, raz nie znikają. Ręce mi już opadają... sadsmiley02.gif

// EDIT /////

PS: kodu JS nie wklejam bo nie w nim nic nadzwyczajnego... dane do selectów pobieram Ajaxem i otrzymana odpowiedź jest w pełni poprawna (podejrzałem poprzez alert()).
PS2: korzystam z mootools ale kod samej obsługi pisałem sam - nie jest to żaden gotowiec.
kamikaze1945
Hej. czy możesz podesłać mi sposób tworzenia dynamicznych selectów?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.