Robię eksport danych pewnego sklepu. Do tej pory działał on [eksport] na tej zasadzie, że na jednym serwerze (w pliku export.php) został wygenerowany kod XML z baża danych tego sklepu (kategorie+przedmioty). Ten XML należało skopiować do textarea w pliku (import.php) na innym serwerze, a następnie z tego XML'a dane zostały wprowadzane do drugiej bazy danych.
Teraz chciałbym uprościć całą procedurę i zrobić to w ten sposób, że plik export.php wysyła już gotowy XML do pliku import.php, bez żadnych dodatkowych czynności administratora sklepu.
Na razie mam mniej więcej takie rozwiązanie:
<?php # plik export.php $req = "POST /import.php?auto=1 HTTP/1.1r\n" ."Host: serwer.plr\n" ."User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14r\n" ."Connection: closer\n" ."Content-type: application/x-www-form-urlencodedr\n" ."r\n" .$xml; ?>
<?php # plik import.php # i właśnie tutaj jak odebrać ten przesłany XML ?>
Chodzi głównie o to, jak w pliku import.php odebrać dane wysłane do tego pliku. Żaden element w tablicy $_SERVER w import.php nie zawiera tego XML'a. Być może w export.php też trzeba wprowadzić jakieś zmiany...
Mam nadzieję, że dość jasno opisałem problem