Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [strona] serwis z ogloszeniami
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
fuqs
Prosze o ocene obecnej wersji serwisu: http://dopisz.info

jeszcze jest pare rzeczy do dodania (np. regulamin), ale generalnie stronka jest juz ukonczona smile.gif
PawelC
- kolor czcionki za ciemny, trochę rozjaśnij go
- po najechaniu na link, lepiej zrób żeby tekst zmienił kolor na czerwony bo tak jak Ty masz że się tło zmienia to wyglada nie ciekawie.
- podkategorie ładnie by wyglądały w słupku, bo teraz wygląda na jeden wielki bajzel.
- dorzuć jakiś formularz kontaktowy, wtedy jak ktoś będzie miał jakiś problem to z niego skorzysta. Sam wiem po sobie korzystając z róznych serwisów że jak coś nie działa, a niema formularza tylko sam mail podany, to idę do konkurencji.
klocu
Jak dla mnie czytelna. Jedynym mankamentem jest pokazywanie kategorii jedna obok drugiej. A spróbuj zamienić je na listę albo podzielić <br/>'ami.
Patrząc w kod, chcesz robić dla XHTML 1.0 Strict a validator wywala na wstępie 141 błędów. Trochę za dużo css'a w kodzie - masz arkusz styli. Mały nieporządek w kodzie.

@exploit: masz rację, linki mogłyby się podkreślać na czerwono przy najechaniu, lub delikatnie przyciemniać.

Ja bym osobiście dodał z 5px padding'u pomiędzy ramką z tekstem a buttonem "dodaj ogłoszenie" i w tej drugiej kolumnie też.
Logowanie: pola tekstowe mały i do nich wielki button "loguj" - zachowaj proporcje rozmiaru. (ta mała ikonka błędu jest troszkę rozpikselowana - mógłbyś ja zamienić na coś większego i mniej pixelowatego :])
Gdybyś bardzo chciał jeszcze coś zrobić to polecałbym zakładki przy wyszukiwarce na jedną kartę szukanie zwykłe, na drugą zaawansowane.

I jeszcze jedno ja chcę się zalogować, a serwis częstuje mnie komunikatem "Niezarejestrowani użytkownicy nie mogą dodawać swoich ogłoszeń! Zaloguj się lub zarejestruj!" - delikatna niespójność 2 faktów.
fuqs
dzieki za wszystkie sugestie:) postaram sie poprawiac na biezaco, a co do xhtml strict to nie widze jakos zadnych bledow w kodzie a walidator pokazuje ;/ zmieni cos zmiana na transitional albo loose?

dodalem br-y miecy podkategoriami i zmienilem kolor linkow (hover)
klocu
No z tymi podkategoriami wygląda fajniej. (osobiście dałbym im text-align: left; padding-left: 15px do 20px;) ale to już zależy od Ciebie.

Błędy w kodzie (cytując validatora) - nadmierne użycie wybitego znacznika nobr (zresztą po co - przerób na listę będzie lepiej i czytelniej dla Ciebie), wstawiasz LI ale nie definiujesz dla nich typu OL lub UL.
do tego trochę tabelologii stosowanej - masz divy zaprzyjaźnij się z nimi.

Więcej na razie nie przychodzi mi na myśl. Jak coś jeszcze wpadnie mi do głowy / w ręce / pod klawiaturę napisze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.