Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Szybki upload zdjęć, obrazków - BI3.PL
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Fsh
" BI3.pl to strona dzięki której możesz wrzucać dowolne pliki graficzne szybko, prosto, bez rejestracji, a przede wszystkim za darmo! Wrzucaj co tylko zechcesz, nie dbaj o żadne regulaminy, bo ich nie ma! Bądź wolny! "

Koncepcją strony jest to żeby była prosta, szybka i bezproblemowa w obsłudze nawet dla największych laików.

http://www.bi3.pl
Zapraszam do testowania i oceny smile.gif
klocu
Prosta i czytelna strona główna.
Kod XHTML 1.0 Transitional - niektóre znaczniki do poprawy.
Trochę kłóci mi się to "(...) pliki graficzne (...)" i "Wrzucaj co tylko zechcesz (..)" w zestawieniu z tym "Dozwolone pliki: GIF, JPG, PNG, BMP." to mogę co chce czy nie? :]
I komunikat o błędzie mógłby być trochę inaczej ostylowany.

I jak wysyłam pusty formularz to pokazuje jakiś "Brak" biały na białym tle - ale o co chodzi nie wiem. :]
Tak samo ja odwołam się do nieistniejącego pliku - też nic nie pokaże. Jak spojrzę w kod to wiem co się stało, ale nie każdy to robi.
empathon
Pomijając ocenę strony.

Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ale nie zamieszczając żadnego regulaminu niezbyt mądrze robisz. Czemu? A co jeśli ktoś umieści na serwerze nielegalne treści? Ty te zdjęcia hostujesz, są na Twoim serwerze, za Twoją zgodną i jesteś za nie odpowiedzialny. Co więcej samo posiadanie takich treści jest niezgodne z prawem. Regulamin nie jest po to żeby ograniczyć użytkownika ale głównie po to by zabezpieczyć usługodawce.
No chyba, że serwer stoi na platformie wiertniczej która proklamowała niepodległość winksmiley.jpg
W takim wypadku użyj wyobraźni i powiedz czy chcesz pomagać w rozpowszechnianiu takich materiałów i jest to w zgodzie z Twoim kodeksem moralnym.
piotrooo89
Prosto, ładnie, konkretnie i bez żadnych wodotrysków. To takie pierwsze odczucia po otworzeniu owej stronki. Regulamin zdecydowanie dobrym pomysłem smile.gif

Ocena 9/10

PS. Będzie 10 jak dorzucisz więcej obsługiwanych formatów i klepniesz jakiś regulamin ja napisał empathon zapobiegający rozpowszechnianiu treści nielegalnych co mogło by sie kłócić z Twoim kodeksem moralnym smile.gif
Fsh
Cytat(klocu @ 4.05.2008, 14:58:56 ) *
Prosta i czytelna strona główna.
Kod XHTML 1.0 Transitional - niektóre znaczniki do poprawy.
Trochę kłóci mi się to "(...) pliki graficzne (...)" i "Wrzucaj co tylko zechcesz (..)" w zestawieniu z tym "Dozwolone pliki: GIF, JPG, PNG, BMP." to mogę co chce czy nie? :]
I komunikat o błędzie mógłby być trochę inaczej ostylowany.

I jak wysyłam pusty formularz to pokazuje jakiś "Brak" biały na białym tle - ale o co chodzi nie wiem. :]
Tak samo ja odwołam się do nieistniejącego pliku - też nic nie pokaże. Jak spojrzę w kod to wiem co się stało, ale nie każdy to robi.

Kod, rozumiem winksmiley.jpg.
No też właśnie zastanawiałem się jakie typy plików graficznych powinny być jeszcze obsługiwane, macie jakieś pomysły może?
---
Co do rozpowszechniania nielegalnych treści to zgodzę się, będzie trzeba coś umieścić winksmiley.jpg
sniezny_wilk
Nie miałem czasu żeby testować dokładnie, ale próbowałem wgrać plik jpg 2,63MB i wyświetliła mi się biała strona.. W związku z tym nie miałem czego oceniać smile.gif
Trobin
http://www.bi3.pl/img/4342Piorun I.JPG
No mi się udało wgrać (ok 700KB winksmiley.jpg )
Moim zdaniem bardzo fajne. Proste i bez pierdół smile.gif . Tylko czy przy większej ilości fotek serwer to pociągnie? Jeżeli tak to ja zacznę tego używać, bo mi pasuje.
sniezny_wilk
Cytat(Trobin @ 5.05.2008, 22:38:31 ) *
http://www.bi3.pl/img/4342Piorun I.JPG
No mi się udało wgrać (ok 700KB winksmiley.jpg )
Moim zdaniem bardzo fajne. Proste i bez pierdół smile.gif . Tylko czy przy większej ilości fotek serwer to pociągnie? Jeżeli tak to ja zacznę tego używać, bo mi pasuje.

Cytat(BI3.pl)
Not Found

The requested URL /img/4342Piorun was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Trobin
No cóż, powiem, że wstawianie spacji w adresie jest mało praktyczne tongue.gif
tak czy inaczej zdjęcie jest fotka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.