Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: DownIt - prośba o ocenę
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
bim2
Wiem, że takich serwisów jest na pęczki, ale robiłem to dla siebie. Proszę o ocenę designu oraz funkcjonalności.

http://hernass.pl/downit/

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=93...st&p=508776
kwiateusz
Komisyjnie doszliśmy do wniosku że żaden plagiat miejsca nie miał jedynie jak bim zauwazyl w korespondencji spodobał mu sie pomysł zakładek i podobny został zaimplementowany.

Prosze o dalsze nie komentowanie rzekomego plagiatu.
fuqs
prosta, przejrzysta - o to chodzi!

jedynie te strzalki przy linkach "O co chodzi?" itp. bym zmienil

bede korzystal ze storny na pewno
Babcia@Stefa
@edit
Koniec dyskusji na temat sprzeczki.

@topic
Ocena 2/10 - za chęci, za wyszukiwarkę, dlatego że byłeś moim kolegą smile.gif

@edit
Skasowałem post, usunełem treści konfliktu, walczyłem z bim2 dlatego że zabiera mi miejsce wśród polskich stron tego typu.

@edit
Wyszukiwarka niezła :] ale to nikt nie będzie z tego korzystał, dlatego że każdy poprostu woli tradycyjne YouTube.com, Video.google.com

@edit
Ale offtopic haha.gif

Pozdrawiam, Babcia@Stefa
bim2
Po pierwsze nie odpowiadam za brata. Po drugie, design jest skopiowany z google.pl Naprawdę! Wzorowałem się na jednym skrenie o najlepszych przeglądarkach, gdzie liczyła sie prostota. Kolor divek i zaokrągleń wzięty z mojej strony ubar.pl. Więc przykro mi, ale oskarżanie mnie o plagiat jest bezpodstawne. Czy jeśli zamieszczasz wyszukiwarkę na stronie to plagiatujesz google.pl? Przykro mi, ale według twojego myślenia TAK. Plagiatujesz google.

Prosiłbym moderatorów/administratorów o usunięcie/usuwanie zbędnych postów, a o rzetelną ocenę mojej strony.

@topic
Proszę zwrócić uwagę na wyszukiwarkę. smile.gif Mi się najbardziej podoba :]
Cysiaczek
Skończcie już się spierać, albo przenieście dyskusję na PW.
Komisja, czyli kilku członków ekipy php.pl, w głosowaniu uznało, że nie podejmiemy żadnych działań - to Wasza prywatna sprawa.
Następny post poruszający wątek plagiatu będzie nagradzany warnem

Pozdrawiam.
piotrooo89
ładnie przejrzyście funkcjonalnie to wszystko... bez zbędnych wodotrysków

ocena 9/10
Babcia@Stefa
Drobna uwaga co do strony:
- Napewno legalnie nie masz obrazków (logo) z MetaCafe, YouTube, GoogleVideo smile.gif

@down
Przecierz się nie czepiam, każda uwaga jest cenna winksmiley.jpg

Pozdrawiam, Babcia@Stefa
fuqs
Cytat(Babcia@Stefa @ 6.05.2008, 20:42:35 ) *
- Napewno legalnie nie masz obrazków (logo) z MetaCafe, YouTube, GoogleVideo smile.gif

Pozdrawiam, Babcia@Stefa

ahh daj juz mu spokoj...
sniezny_wilk
Co do lay'u to prosty, może być.. do do funkcjonalności strona brzydko wygląda w IE6, sprawdź (fixpng się przyda), trochę się te box'y rozjeżdżają i buttony przesuwają.

@babcia@Stefa - pozwolę sobie na mały OT:

Cytat(Babcia@Stefa)

Przestań się czepiać. W Twoim projekcie (Email Save) który dawałeś do oceny też użyłeś kilku log.. miałeś zgodę na piśmie ? albo info, że są to znaki towarowe ?

Nie znam się na prawie, ale chyba wystarczy wzmianka, że te loga należą do takich i takich firm i że to znaki towarowe i wszystkie prawa zastrzeżone itp.
bim2
Dzięki, szkoda tylko, że nie posiadam IE6, ani nikt w pobliżu 10km których znam ;/ Zobacze IE7, porpawie tam, a IE6 pójdzie w odstawkę. Może użyje browsershot, zobacze.

Logo metacafe itd. przewłaszczyłem sobie. Masz rację i w stopce dopiszę, że są to znaki tych i tych serwisów i do nich należą.
Babcia@Stefa
http://webshotspro.com - oni używają IE 5 lub 6 napewno nie 7

Dziękuję, Babcia@Stefa
sniezny_wilk
Cytat(bim2 @ 6.05.2008, 19:11:34 ) *
Dzięki, szkoda tylko, że nie posiadam IE6, ani nikt w pobliżu 10km których znam ;/ Zobacze IE7, porpawie tam, a IE6 pójdzie w odstawkę. Może użyje browsershot, zobacze.

Logo metacafe itd. przewłaszczyłem sobie. Masz rację i w stopce dopiszę, że są to znaki tych i tych serwisów i do nich należą.

Ojj, obawiam się, że IE6 nie pójdzie w odstawkę tak prędko.. nadal dużo userów ma i będzie mieć 6, a pod IE7 może sie okazać, że wszystko jest ok.
bartg
Myślałem że jest automatyczny update na IE7?

Co do wzorowania designu na google to robiliśmy to na tym: http://www.wykop.pl/ramka/49173/dlaczego-g...-jest-najlepsze

I tego się powinno trzymać!

PS. Dam stronie 8/10 bo musze w niej coś zmienić jeszcze winksmiley.jpg
mike
Przecież M$ udostępnia maszynę wirtualną, na której zainstalowane jest i IE6, i IE7. Zainstaluj sobie i zobacz jak wygląda strona pod tymi przeglądarkami.
marcio
Przy wyszukiwaniu/sciaganiu daj wszystko do get'a bo nie mozna podawac linkow smile.gif
bim2
Witam. Chciałbym prosić o ponowną ocenę funkcjonalności. Została wprowadzona konwersja, oraz naprawione zostało pobieranie plików z paru serwisów.

http://downit.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.