Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Google doctype
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
batman
Google wypuściło coś nowego - google doctype. Jest, w dużym skrócie mówiąc, zbiór materiałów dla webmasterów. Warto śledzić ten projekt.
piotrooo89
oczywiście że sie przyda... thx smile.gif
.radex
Eee tam. Kolejny niepotrzebny produkt Google'a (którego, tak na marginesie nie lubię), słabo uporządkowany, po angielsku.

Żaden powód do zachwytu.
empathon
Cytat(radex_p @ 26.05.2008, 17:08:32 ) *
Eee tam. Kolejny niepotrzebny produkt Google'a (którego, tak na marginesie nie lubię), słabo uporządkowany, po angielsku.

Żaden powód do zachwytu.

A może nie wiesz jak go używać? Nie rozumiesz idei? Może to dlatego, że napisane w tym koszmarnym angielskim który bez powodu wciskają wszystkim programistom? Może dlatego, że od Google którego nie lubisz (dziękujemy za informacje)?
Ile czasu spędziłeś przeglądając Google Docs? Uważasz, że był to czas potrzebny by wydać pełnowartościową opnie i podzielić się nią z nami?
Szanuję Twoją opinię ale nie wnosi ona nic do dyskusji.

Google Docs jest ciekawym projektem. Zawiera dużo przydatnych informacji i takie inicjatywy powinny być propagowane. Dzięki batman za linka.
.radex
Pewnie i tak, ale no sorry - gdzie Ty tu widzisz dyskusję winksmiley.jpg ?

batman podał linka i o nic nie pytał. Podzielił się z nami swoją opinią, więc ja też podzieliłem się opinią. Wg. mnie nie ciężko to nazwa dyskusją.

Po za tym to hydepark - można dzielić się własnymi opiniami itd, byle to nawiązywało do tematu. Dziś po raz drugi ktoś za przeproszeniem opieprzył mnie za nic - też na hydeparku.

I kolejnym razem załatwiaj takie sprawy na PW.
empathon
To co właśnie robię to dyskutuję. Dyskutuję z Tobą o bezsensowności Twoje opinii. I nie będę robił tego na PM.
To, że to Hydepark i posty nie są tu liczone nie upoważnia Cię do zaśmiecania go. Każdy pracuje na swój wizerunek poziomem wypowiedzi jaki prezentuje.

Swoją drogą nie wiem ilu z Was ściągnęło Google Docs z svn ale warto zauważyć 2 rzeczy:
  • Textile wikicode (jak widać Google używa go potem by generować strony)
  • Baza oparta o pliki - ciekawe czy generowane na potrzeby svn czy działa na nich system
batman
Cytat(radex_p @ 26.05.2008, 17:08:32 ) *

Żaden powód do zachwytu.

Oby jak najwięcej takich serwisów. Nie twierdzę, że jest to świetne, ponieważ google to zrobiło. Twierdzę, że każda duża firma powinna takie coś wypuścić. Dzięki temu nie trzeba będzie zaśmiecać forum głupimi pytaniami.
.radex
No dobra, może trochę przesadziłem. Mi generalnie nie podoba mi się w tym kilka rzeczy, ale same inicjatywy tego typu popieram (właśnie z powodu o którym wspomniałeś: "nie trzeba będzie zaśmiecać forum głupimi pytaniami."), choć w przypadku tego forum to nic nie pomoże - większość początkujących i tak nie zrozumie o co chodzi (angielski), a zaawansowany tak czy siak by sobie poradził.

Słów ~empathon'a już nie będę komentował. sleep.gif
batman
Cytat
a zaawansowany tak czy siak by sobie poradził

Nie do końca się z tym zgodzę. Napiszę o sobie nieskromnie - jestem zaawansowany, a i tak miałem problem z google gadgets. Dopiero wizyta na grupie dyskusyjnej (czyli zaśmiecanie), pozwoliło na rozwiązanie problemu, jaki miałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.