Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [strona] do oceny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
GrayHat
Witam. Zapraszam do oceny: www.newslab.pl
Pilsener
.. ładuje się... ładuje... po 3 minutach wyskoczyło:

Cytat
Program Internet Explorer nie może otworzyć miejsca internetowego (...) Operacja przerwana.
- po kilku refreszach udało się otworzyć.

Kod strony jak dla mnie fatalny - znasz inne znaczniki HTML niż DIV? Strona bardzo prosta, nagłówek/stopka + 2 kolumny, brak zbędnych bajerów, a divów chyba z 50 (jak nie więcej), za dużo klas - słabo wykorzystujesz dziedziczenie i kaskadowość.

Co do wyglądu to ma być "Twoje źródło informacji", tymczasem jest to zaprzeczenie serwisu informacyjnego. Skopana jest koncepcja i proporcje - serwis informacyjny to MAJĄ BYĆ INFORMACJE, a nie puste przestrzenie. Obejrzyj sobie serwisy i portale informacyjne i pórównaj ze swoim dziełem. U Ciebie wygląda to tak:
- spory pasek z linkiem do strony głównej i czytnika rss - 10% miejsca na stronie zmarnowane, bo kolejny link do strony głównej jest zbędny a czytnikk rss można upchać z boku
- kolejny, gigantyczny wręcz pasek z potężnym logo i wyszukiwarką - dlaczego każdy eksponuje szukajkę albo logowanie (albo jedno i drugie) - czy to jest naprawdę najważniejsze na stronie?
- kolejny, olbrzymi czerwony baner ze sloganem i zdjęciami gazet - jakby ludzie mieli problem z zobaczeniem czegoś mniejszego - czy user chce po 50 razy czytać infantylne napisy w topie? "z nami to dziecinne proste" - faktycznie proste, pod warunkiem, że user w końcu dokona na stronie archeologicznego i wiekopomnego odkrycia w postaci treści
- resztę strony zajmuje irytująca, potężna reklama, która w dodatku ma tendecje do skakania po całej stronie i ucieka przed myszką jak mucha przed packą

Najbardziej dobijające w tym jest to, że 100% strony jest zawalone cały czas. Rozumiem serwisy, gdzie bardzo ładny graficznie header (a ten do takich nie należy) zajmuje 30% strony a po wybraniu treści kurczy się do 10-15% strony. Takie rozwiązania rozumiem i popieram.

Czy dzisiaj taka moda? Niedługo będę musiał przewijać dwie strony w dół, żeby coś wartościowego przeczytać. Smutne jest to, że dzisiaj treść to tylko dodatek do serwisu, który utrudnia web-designerowi pochwalenie się bambetlami.
piotrooo89
wygląda to średnio. banner reklamowy deczko za duży... kolorystyka miła przyjemna, dla mnie ok. popracuj nad rozmieszczeniem elementów. znacznie nadużywasz div'ów...

ocena 6/10
Babcia@Stefa
Portale informacyjne mają o wiele mniejsze menu, a u Ciebię trzeba przewijać w dół aby zobaczyć newsy, zmniejsz lub przenieś też reklamy.

Dziękuję, Babcia@Stefa
Marusz
Co Wy sobie żarty teraz robicie? Przecież to zwykły karmnik dla Google...

Sam wygląd mi się podoba a html'a nie oceniam. Przechodzi validator, więc jakieś tam założenia zostały spełnione (co nie znaczy, że html jest doskonały).
AjaxSrajax
Eyo,

Co to za dziwactwo?
Kod
<dl>
         <dt></dt>
         <dd><a href="/categories/addChannel">dodaj kanał</a></dd>
         <dd><a href="/">strona główna</a></dd>
       </dl>

Jak możesz mieć definition description bez definition term? Bez sensu.
W footerze to samo- kolejna bezsensowna lista definicji, bez terminu definicji.
Gdzie nagłówki? Gdzie inne tagi XHTML oprócz div? W całym kodzie strony głównej jest tylko jeden element <p>, który tyczy się tylko! formularza, bez labela i to w <form> i w <div>.
Taki kod nazywa się divitis, a styl kodowania-classitis. Wpisz w googlach co to znaczy.
Innymi słowy: kod-tragedia.
A stronka według mnie wygląda ładnie (choć nie jestem grafikiem). Gdyby kod był taki jak design, to
dałbym 8/10.
Tak daję -1/10 za kod XHTML.
Pozdro!
Moli
Cytat
Co Wy sobie żarty teraz robicie? Przecież to zwykły karmnik dla Google...

Hehe i kto tu sobie żarty robi ? winksmiley.jpg

Wygląd ładny, z kodem już gorzej.
starach
Bez urazy ale ja to bym kastrował za strony z dwumetrową reklamą poprzedzoną trzymetrowym topem.
Wygląd: 2/10
Kod: 7.5/10
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.