Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] portfolio
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
FlooX
http://www.floox.webovers.org/

pozdrawiam :*
Moli
Co moge ocenić ? Tandetne menu ? A może wspanialy szary top ? Sa jeszcze dwie graficzki (po co te slowa sample pod topem ? ohmy.gif). Więc oceniam.
Menu = 0
Top = 0
Graficzki = 0 + 0 (bo są dwie).
Czytelność = 0

Wynik: 0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0
.radex
Nawet się nie waliduje - jak to jest możliwe, przy tak małej ilości tekstu ohmy.gif ?

I jeszcze ten badziewiasty flash.
klocu
Popatrzmy od strony user-friendly. Odpalam stronę i zmuszasz mnie do odpalenie javascriptu, bo wrzucasz mi flasha - zero wytłumaczenia po jaką on mi jest potrzebny. Ale ok. Odblokowałem i co? Jakieś maleństwo które zlepiło mi się z brzegiem przeglądarki.
A co tam jest, jakieś latające linki i małe pole treści które muszę przewijać. Mam całe okno, ale wszystko ścisnąłeś.
Dwa, biorę galerię a tu mi to okno się rozrasta. Zaraz co się dzieje? A galeria. Tu jakieś linki, tu coś.

Czytelność leży jak dla mnie. Pomyśl ludzie mają monitory z rozdzielczością 1280x1024 i takie coś małego. A jakbym miał panoramę :/
Menu do poprawy, blok na treść do zwiększenia. I po co flash? Nie możesz tego zamienić na AJAX'a, który da Ci tak naprawdę lepszy efekt niż flash.
I uzyskasz minimum kodu, przy maksymalizacji współpracy z userem. A o to tu chyba chodzi.
punkomuzykant
Chciałeś chyba żeby było minimalistycznie ale przesadziłeś.
5/10
btw.
Cytat
Nie możesz tego zamienić na AJAX'a, który da Ci tak naprawdę lepszy efekt niż flash.
I uzyskasz minimum kodu, przy maksymalizacji współpracy z userem

Co do galerii się zgadzam ale z całością to Ty i reszta zwyczajnie flasha nie lubicie i zaczęliście się czepiać floox-a. Osobiście nie wyobrażam sobie wizualizowania nawet tego zwykłego menu za pomocą javascriptu ;/ To też nie jest język bez wad.
itsme
hmm zastanawiam sie nad jedna rzecza po co ludzie daja na OFF JS ?
moze ejszcze neich wylacza xhtml grafiki css :-)

mnie sie stronka podoba choc mam rozdzielczosc 1680 x 1050
zastosowanie flasha nie jest najelpszym rozwiazaniem technologicznym ...
brak racjonalnych argumentów
Pilsener
- portfolio na subdomenie - co to za firma, co jej nie stać na domene i hosting (pewnie darmowy, bo reklama się wyświetla)?
- pasek przewijania w środku strony - niech ktoś mi wytłumaczy, jaki jest racjonalny powód jego zastosowania?
- od strony kodu tragedia, nie ma nawet doctype
- od strony treści porażka, jakieś napisy po angielsku, nic nie rozumiem z tego
- wizualnie też porażka, szaro, smutno, ponuro, ściśliwie, nieestetycznie, po co ten flesz? Żeby coś skakało, migało i irytowało? Czy już naprawdę nie da się zrobić strony bez flesza i dżawa-skryptów, choćby miała dwa akapity na krzyż?
koderrr
nedza przez duze N
pest
Kiepsko, na pierwszy rzut oka - nic ciekawego, malutki kawałek czegoś szarego z oknem tekstowym... prawie jak komunikat o błędzie.

Kolejna sprawa, adbloker w środku strony wstawił mi znaczek - czy zablokować treść.. tak robi ze wszystkim co we flashu, ale zdziwiły mnie wymiary flasha, skoro stronka zajmuje połowę tego obszaru (dopiero galeria trochę więcej).

O kodzie HTML się nie wypowiem, validator krzyczy, że dużo błędów, znaczniki niepodomykane, duże i małe litery w nazwach atrybutów.

Żeby nie było, że tak wszystko na nie, to powiem jeszcze coś dobrego - galeria mi się nawet podoba. Sposób organizacji, opisy. Tylko tam też jeszcze jest problem, bo nie powiększają mi się obrazki, ani nie odnosi mnie do linków w galerii (mogę sobie klikać i nic).

O jeszcze jedno, szlag mnie trafia - kiedy element flashowy ma focus to przechwytuje jeden z częściej stosowanych przeze mnie skrótów klawiszowych czyli ctrl+tab i ctrl+shift+tab...
mike
No i gdzie ten design?
Chyba nie miałeś na myśli tego szarego prostokąta z paskiem przewijania?

0/10 bo nie dałeśniczego do oceny.
Moli
Jeszcze jedna uwage mam smile.gif Strona "about":
Cytat
Adam lat 18, zamieszkały w Katowicach.

Bardziej to pasuje do kroniki kryminalnej niż na portfolio smile.gif
Shili
Po co ludzie wyłączają js?
Jak pracuję pod konsolą na linuxie, a tak, zdarza mi się osierocić tryb graficzny (chociaż ostatnio rzadziej na rzecz windowsa, na którym pracuję) i chcę coś odpalić w zwykłej tekstowej przeglądarce, to aktualnie całkiem spora ilość stron uniemożliwia mi zobaczenie jakiejkolwiek treści. I tak, zupełnie poważnie - mam tam wyłączone grafiki i css snitch.gif I flasha na dodatek.
Zresztą... tak samo jeszcze mają pająki - jeśli strona nie może się normalnie wyświetlić, to one jej normalnie nie indeksują, prawda? winksmiley.jpg

@odnośnie topicu
Obejrzałam sobie galerię i dochodzę do jednego wniosku - masz tam całkiem niezłe niektóre prace, a na własną główną, która powinna przyciągać Ci klientów wrzuciłeś takiego potwornego gniota. Trochę grafiki i lepsze rozplanowanie przestrzeni zdecydowanie by nie zaszkodziło.

Skaczące i powiększające się linki zwyczajnie mnie denerwują, nigdy nie przepadałam za tego typu ozdobnikami i pewnie upłynie jeszcze dużo wody zanim będę przepadać.
Dział gry niedostępny, ale wczytywnie treści trwa. Skoro niedostępny, to nie emuluj wczytywania, bo ono jest bardziej widoczne niż napis. Poza tym skoro dział nie jest dostępny, to można było design zrobić bez niego i poczekać, aż się dostępny stanie. Z inne tak samo.
Bannery mi się nie wczytują, nie wiem jak innym.
FlooX
oj no, już nie krzyczcie haha.gif

flash, bo jego najlepiej potrafie.
jednak to strona z początku 2007 roku i moja ostatnia we flashu, poniewaz przerzuciłem się na php

jest to bo nie chce mi sie/nie mam czasu stworzyć czegoś nowego, a w tym foliu postawiłem na wygode WŁASNĄ, tzn dużo pisania w AS i dodanie pracy ogranicza się do wrzucenia jej na serwer wraz z opisem. w sumie tylko dlatego korzystam z niego, choć pliki źródłowe wieki temu gdzieś podziałem.

syf w html ?
to prosze pretensje do Adobe, wtedy jeszcze Macromedii bo to automatycznie generowana strona we flashu smile.gif
no, prócz moich dodatków w postaci statystyk

ano miało być minimalistycznie, w sumie zawsze tak jest moich pracach
może rzeczywiście przesadziłem, choć to zależy za co kto ocenia strone

dzięki za beszty, znaczy sie krytyke

i pozdrawiam :*
.radex
"a w tym foliu postawiłem na wygode WŁASNĄ" - pierwsze słyszę, od kiedy tworzy się strony dla siebie biggrin.gif

"to prosze pretensje do Adobe, wtedy jeszcze Macromedii bo to automatycznie generowana strona we flashu" - mogłeś sobie posprzątać

Mam nadzieję, że kolejna Twoja praca będzie bardziej zadbana tongue.gif

Powodzenia i pozdro.
FlooX
Cytat(radex_p @ 11.06.2008, 21:49:08 ) *
"a w tym foliu postawiłem na wygode WŁASNĄ" - pierwsze słyszę, od kiedy tworzy się strony dla siebie biggrin.gif

też pierwsze słysze, ale ja to taki egoista który dalej niż własny czubek nosa nic nie widzi biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.