Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [hosting] Subtech na Angat
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Lejto
W zeszłym roku w sierpniu kupiłem serwer u firmy subtech za 40 zł na allegro.
Serwer oceniam na 2/10. Co chwile coś nie działało! W końcu przenieśli się na serwery agnat. W marcu tego roku. I jest wszystko ok. Pisze do admina ile będę musiał zapłacić bo niedługo zbliża się sierpień, admin pisze:
"Na dzień dzisiejszy nie ma jeszcze faktury dla Pana. Będzie to koszt ok 149 netto."
exclamation.gif!
Musze tyle zapłacić przecież serwer kupowałem z myślą o tym że będzie on kosztował cały czas 40 zł a tu mi wyjeżdżają z 149 zł netto.
nie po to kupiłem serwer za... żeby teraz tyle płacić nie dośc że ten 1 rok przez subtech miałem tyle nerwów że....
miejsce na serwerze 500mb, na subtech miałem 1gb
Co mam zrobić?
Proszę o pomoc.

p.s nie wiem czy to dobry dział
scanner
A co masz napisane w umowie?

Bardziej się do nadaje do Hydeparku, przenoszę. W Serwery WWW rozmawiamy o oprogramowaniu serwerowym, nie o hostingach.
webdice
Jeśli kupiłeś na allegro za 40 zł, to musisz zapłacić tyle i nic więcej. Firma nie ma żadnych podstaw do tego aby tą cenę zmienić (ewentualnie jeśli podpisałeś umowę i w tejże umowie firma zastrzega sobie do tego prawo).
Lejto
z tym że firma zmieniła firmę winksmiley.jpg na agnat, nie wiem co zrobię starą umowę mam do sierpnia, może zrezygnuje i tyle
webdice
Firma może sobie zmieniać ceny jak chce i im tego nie zabronisz (oczywiście po podpisaniu umowy ta zmiana Ciebie nie dotyczy, aż do wygaśnięcia), jeśli Ci to nie odpowiada zmień dostawcę usługi.
Lejto
ok, 9 sierpnia umowa wygasa zrezygnuje z agnat i poszukam jakiegoś solidnego hostingu

jeszcze jedno pytanie mam:
Hosting zamówiłem na allegro u subtech z sierpniu kończy mi się umowa za 1 rok. Czy będę tak swobodnie mógł odstąpić jeżeli teraz subtech ma agnat.pl??
trucksweb
odstapic zawsze mozesz tongue.gif ale nie zwroca Ci kasy, tak samo jest w AZ.pl - mozesz w kazdej chwili zrezygnowac z ich uslug, ale kasy nie dostaniesz.
Na allegro nie kupuje sie takich rzeczy tongue.gif bo jeszcze nie raz bedziesz musial zmieniac hosting
l0ud
Podstawowa zasada: nie kupuj hostingów na allegro sprawdza się i tutaj... Na przyszłość polecam fora w stylu www.webhostingtalk.pl żeby odnaleźć dobrego dostawcę smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.