Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prosba o pomoc w znalezieniu odpowiedzi
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
trucksweb
zaznacze, na poczatku (zeby nie bylo zbednych komentarzy).. nie szukaj ogotowych odpowiedzi, jedynie nakierowania na wlasciwe tory, pytania sa tak skonstruowane, ze poprostu nie wiem o co sie pytaja dry.gif
mam 60pytan, z czego na kilka nie umiem wyszukac chocby nakierowania na wlasciwa odpowiedz:
1)Omow technologie skryptow wykonywanych po stronie serwera/ przegladarki? -pytaja sie ogolnie czy mam szczegolowo opisac kazda z nich, np. PHP,CGI itp ?-szkola nie udziela odpowiedzi na pytania przed egzaminem (no comment)

2)Omow podstawowe wlasciwosci i przeznaczenie obiektow technologii ASP.NET wykorzystywanych w projektowaniu aplikacji internetowych.

3)Omow podstawowe techniki (metody) zapewnienia bezpieczenstwa aplikacji internetowych w ASP.NET

4)Omow podstawowe architektury aplikacji internetowych

5)Scharakteryzowac wlasciwosci funkcjonalne oraz systemy nawigacji miedzy stronami WWW w serwisie internetowym.

6)Podaj metody projektowania aplikacji iinternetowych oraz omow zalozenia jednej z nich.

7)Omow zasady projektowania aplikacji w ASP.NET

8)Omow fazy projektowania interfejsu uzytkownika w aplikacjach internetowych.

Za kazda pomoc dziekuje.
qqrq
Cóż, pozostaje współczuć szkoły. smile.gif

Coś sensownego jedynie przychodzi mi do głowy w kwestii odpowiedzi na pierwsze pytanie (pacanów się kłania, nie? smile.gif ). W kwestii skryptów po stronie serwera można by tu wyróżnić języki zainstalowane jako moduł serwera (np. PHP jako mod_php na Apache), jako CGI. Co do omówienia, cóż, zady i walety CGI możesz sobie znaleźć chociażby w wikipedii. Można by też poruszyć kwestię serwletów, jako odpowiedzi na CGI oraz FastCGI.
Co do przeglądarki - tutaj skrypty są wykonywane w przeglądarce (sic! smile.gif ), więc wydaje mi się, że powinieneś poruszyć JavaScript i jego implementacje (chociażby IE-owy JScript), a także VBScript. Może być także konieczne "stworzenie" czegoś odnośnie Flasha (ActionScript), apletów Javy.

Jeśli nie bardzo pomogłem, to sorry...

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
trucksweb
blinksmiley.gif
@qqrq ale pojechales, teraz to juz kompletnie nie mam pojecia o co w tym pytaniu chodzi
qqrq
Hehe, wiem, że trochę namotałem, ale rzuciłem kilka haseł - poszperaj w googlach. Odpowiedzi powinieneś znaleźć w miarę szybko.
Zbłąkany
Ad 6: XP (Extreme Programming) autorstwa Kent'a Beck'a - tyle mi przychodzi na razie do głowy
trucksweb
dzieki, mozliwe ze o to chodzilo, najwyzej bedzie trzeba sciemniac blinksmiley.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.