Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Trzy obrazki do tła strony - jak je umieścić?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Tonic
Do tej pory spotykałem się z umieszczeniem dwóch obrazków (np. jedno z teksturą na całą stronę, drugi z zawijasami, czy tytułem strony) tła w sekcjach html oraz body. Ale jak umieścić trzy obrazki? Jedno będzie teksturą, drugie z roślinami-zawijasami, trzecie z pionowym gradientem. Najprościej byłoby dać gradient w obrazku z zawijasami, ale musiałby być strasznie szeroki i mieć sporą wagę w kilobajtach.

Zna ktoś eleganckie i lekkie rozwiązanie?
trucksweb
tongue.gif tworzysz 3divy z tlem, kazdy z innym -position abslotue.
Tla powinny byc przezroczyste- gify lub png i chyba wsio.
Cysiaczek
Chyba nie dożyje czasów, kiedy ludzie zaczną chociaż rozglądać się w miejscu, w którym się znajdują i pomyślą chwilę, zanim napiszą post. sad.gif
Przenoszę na subforum Po stronie przeglądarki
Tonic
Przepraszam, sugerowałem się nazwą działu.

trucksweb - hm, faktycznie, to takie proste, a wydawało mi się, że nie tędy droga - chyba to przez złe doświadczenia z wykorzystaniem divów do tworzenia tła strony. W każdym razie, dałem jeden blok, nadałem mu pozycję absolutną oraz obrazek z gradientem jako tło z repeat-x, umieściłem na górze i już jest dobrze, nawet w IE6 smile.gif Pozostałe dwa obrazki zostawiłem w html oraz body.

Sprawa załatwiona!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.